MP23: messuihin kolme päivää – tätä kaikkea tarjolla

MP 23 Moottoripyörämessut päästään järjestämään kolmen vuoden tuon jälkeen. Odotettu tapahtuma esittelee vuoden 2023 moottoripyörä-, mopo- ja mönkijäuutuudet sekä entistä enemmän sähköpolkupyöriä. Merkkejä on mukana ennätysmäärä.

Uutuutena messuilla on päivittäiset MP Motoball -kisat ja oma alue kevytmoottoripyörille ja mopoille. Rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show’ssa esitellään yli 100 pyörää. MP-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa. 

MP 23 -messut on Pohjois-Euroopan suurin moottoripyörätapahtuma. MP 23 -messuille odotetaan entistä enemmän kansainvälisiä vieraita, sillä Ruotsissa ei tänä vuonna järjestetä moottoripyörämessuja. Petrol Circus Custom Bike Show’ssa on ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. 

Kaikki suurimmat moottoripyörä-, mopo- ja mönkijämerkit ovat mukana messuilla. Mukana ovat muun muassa Aprilia, Benelli, BMW, CanAm, CFMOTO, Ducati, GasGas, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, Niu, Piaggio, Polaris, Royal Enfield, Segway, SuperSoco, Suzuki, Talaria, Triumph, Vespa, Yamaha ja Zero. Messuilla nähdään tänä vuonna myös entistä enemmän sähköpolkupyöriä. Messuilla on esillä myös sähköskootteri Coopop Rugged.

”Nyt vihdoinkin päästään MP-messuille tutustumaan vuoden 2023 uutuusmalleihin. Moottoripyörien koeajorataa ei ole tänä vuonna, sillä on ollut vaikeuksia saada koeajopyöriä messuille. Osastoille niitä riittää, muttei radalle.  Koeajamaan moottoripyöriä pääsee kuitenkin kesäkuun ensimmäisenä viikkona järjestettävillä Suurilla koeajopäivillä, jotka järjestetään nyt viidellä paikkakunnalla – Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja uutena Oulussa. MP-messuilla on tänä vuonna motoball-rata, sähköpolkupyörien koeajorata, skuuttirata ja junioreille oma ratansa sekä kevytmoottoripyörien ja mopojen oma alue”, kertoo projektijohtaja Niko Kantola Helsingin Messukeskuksesta. ”Vauhtia messulle tuovat MP Motoball-kisat, joihin on voinut ilmoittautua etukäteen. Miss MP-kisat järjestetään nyt kymmenennen kerran ja vinkkejä motoristien reissuihin antaa Tie vie -alue.”

MP-messulla esitellään paljon uutuuksia  muun muassa BMW R 1250 RS, Ducati Diavel V4 ja Multistrada V4 Rally, Gas-Gas ES700 ja SM700, Harley-Davidson FXBR Breakout, Honda CB750 Hornet ja XL750 Transalp, Kawasaki Ninja H2 SX SE, KTM 790 Duke, Royal Enfield Super Meteor 650, Suzuki GSX-8S ja Suzuki V-Storm 800 DE, Triumph Street Triple RS ja Tiger 1200, Yamaha YZ450F sekä täyssähköinen Zero DRS/X.

Ennätysmäärä sähköpolkupyöriä MP-messuilla

Kiinnostus sähköpolkupyöriä kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Useilla moottoripyörämerkkien osastoilla on esillä myös sähköpolkupyöriä. Tallaisia merkkejä ovat muun muassa Benelli, GasGas, Harley-Davidson, Husqvarna, KTM ja Yamaha. Lisäksi merkeistä on edustettuina Fantic, Felt, Helkama, Merida, R Raymon, Specialized ja Trek. Mukana messuilla ovat näytteilleasettajina sähköpolkupyöriä esittelemässä Funbike,  Helkama, Pierer E-Bikes Sacndnavia ja Pyörävarikko. Esillä ovat uutuuksista muun muassa Helkama Carbon X, KTM Macina Team 691 ja Merida eOne-Sixty 10K sekä Yamahan uudet CrossCore RC, MORO 07 ja Wabash RT.

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa yli 100 moottoripyörää
Rakennetut moottoripyörät kisaavat neljässä eri sarjassa ja palkinnot jaetaan lauantaina 4.2. klo 16.30. Tilaisuuden alussa jaetaan Suomen Messusäätiön rahoittama Sähköisen kaksipyöräisen innovaatiopalkinto, jonka tulee jakamaan Modified Motorcycle Association of Finlandin puheenjohtaja Jani Immonen yhdessä Petrol Circuksen promoottori Japi Åströmin kanssa. Petrol Cirucksessa on mukana omalla osastollaan  moottoripyörärakentajien oma yhdistys Modified Motorcycle Association of Finland eli MMAF ry. Petrol Circus Custom Bike Show’n yli 100 pyörästä julkaistaan kuvat perjantaina 3.2. MP-messujen verkkosivuilla www.mpmessut.fi

Motoristit auttavat Ukrainaa

MP-messuilla on esillä Ukrainan väreihin maalattu vuoden 1978 Tunturi-pappamopo, joka on kunnostettu ja katsastettu.  Nurmijärven reserviläisten hanke kerää varoja hyväntekeväisyyteen. Pappamopo huutokaupataan 6.5. Nurmijärven torilla ja saadut rahat annetaan hyväntekeväisyyteen ukrainalaisille. Mopon on kunnostanut CKS-Trading. Mopo on nyt hyvässä kunnossa ja takuulla uniikki. Tunturi-nimen korvaa rungossa Ukraina ukrainaksi kirjoitettuna.

Kansainvälinen Freedom Machine -varainkeruukampanja kerää MP-messuilla varoja Ukrainassa tuhoutuneen lastensairaalan kunnostukseen ja ukrainalaisten kaltoinkohdelluiden naisten ja lasten hyväksi. Lahden moottoripyörämuseon Riku Routo on tuonut MP-messuille Virosta löytämänsä 1980-luvun ajamattoman sinisen ja sivuvaunullisen ukrainalaisen Dnepr-moottoripyörän. Kampanja haastaa motoristit auttamaan Ukrainaa ja Kiovassa valmistettu Dnepr on kampanjan symboli.

Helsingin Messukeskus järjestää MP Moottoripyörämessut Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa. 

MP 23 -messut on avoinna: pe 3.2. klo 10-20, la 4.2. klo 9-18 ja su 5.2. klo 10-17.

Uusin numero