MP20-messut kannustaa nuoria moottoripyöräilyn pariin

MP-messut tietää, että nuorten valinnoilla on suuri merkitys tulevaisuudessa alalle. Uuden moottoripyöräilyn kiinnostavuutta selvittävän tutkimuksen mukaan nuorimmat kyselyyn vastanneista suhtautuivat positiivisimmin moottoripyöräilyyn. MP 20 -messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

”MP-messut on jo usean vuoden ajan panostanut nuoriin. Jo kolme vuotta olemme tehneet ajokortin hankkimisesta helpompaa ja tarjonneet veloituksettomia teoriatunteja messujen kävijöille. Tänä vuonna myös ajokokeita järjestetään koeajoradalla ennen messuja ja koeajorata on varattu kortittomille perjantaina. Tuemme myös nuorten moottoripajatoimintaa hyväntekeväisyyspyörän kautta ja MP Stars -hanke suuntaa entistä enemmän tukea nuoriin kilpamoottoripyöräilijöihin”, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Uusien tutkimustulosten perusteella nuorimmat suhtautuvat moottoripyöräilyyn muita positiivisimmin. Tämä on hyvä tieto ja rohkaisee meitä tulevaisuudessakin panostamaan MP-messuilla nuoriin.” Tutkimuksen teki MP-alan Yhteistyöryhmän toimeksiannosta IROResearch. Tutkimuksessa haastateltiin 1000 suomalaista. Tutkimustulokset julkaistaan 31.1.

Mukana MP 20 -messuilla ovat kaikki suurimmat moottoripyörämerkit:  Aprilia, BMW, Drac, Ducati, Fantic, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Moto Guzzi, Vespa, Peugeot, Polaris, Suzuki, Triumph ja Yamaha.


Messuilla esitellään 2020 uutuuksia muun muassaAprilia RSV4 1100 Factory, BMW XR, Ducati Streetfighter V4S, Harley-Davidsonin sähkömoottoripyörä HD LiveWire™, HD Low Rider® S, Honda CRF1100 AFRICA TWIN, Husqvarna 701 Supermoto, Indian Challenger, Kawasaki Z H2, KTM 390 ADVENTURE, Ligier JS50L Sport Ultimate,  NIU NGT, Suzuki V-Strom 1050 ja  1050XT, Triumph Rocket 3, Vespa Elettrica ja Yamaha MT-125.

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee noin 100 rakennettua moottoripyörää, jotka kisaavat custom-, street, classic- ja open-sarjoissa. Näyttelyssä palkitaan myös Näyttelyn paras pyörä ja Nuori rakentaja.  Näyttelyn on koonnut JarnoJapi” Åström.  Tänä vuonna viime vuoden Näyttelyn parhaan pyörän rakentaja Janne Juntunen on rakentanut hyväntekeväisyyspyörän Indian Scoutin runkoon. Pyörä arvotaan hyväntekeväisyyslippujen ja arpalippujen ostajien kesken sunnuntaina 2.2. MP-messuilla. Lipputulot lahjoitetaan Nuori Kirkko ry:n kautta nuorten moottoripajatoimintaan.

Koeajoassa Euroopan suurimmalla asvaltoidulla koeajoradalla on noin 40 moottoripyörää. Perjantaina 31.1. koeajamaan pääsevät kortittomat ja viikonlopun aikana kortin omaavat.  Koeajoihin ilmoittaudutaan Messukeskuksessa ja koeajettavat pyörät löytyvät tapahtuma verkkosivuilta www.mpmessut.fi/koeajo

Ensimmäinen MP Stars kausi takana, uusi edessä

MP-messuille voi tulla tutustumaan 2019 MP Stars kuskien pyöriin ja juttelemaan kuskien kanssa menneestä kaudesta. Paikalla ovat Veli-Pekka Hannula, Jani Heikkonen, Teemu Kangas, Eliel Lehtinen, Mikko Mäkinen ja  Juha Poutiainen pyörineen. MP Stars -hanke saa jatkoa ja 2020 kauden kuskit arvotaan sunnuntaina 2.2. klo 14. Hankkeen kautta MP-messut ja moottoripyöräala tukevat kilpamoottoripyöräilijöitä ja lisäävät kiinnostusta eri lajeja kohtaan.

Ainutlaatuinen KymiRing Grand Stand -alue


MP-messuilla esitellään Lahden ja Kouvolan välissä Iitissä 11. – 12.7. järjestettäviä MotoGP- ja 22. – 23.8. järjestettäviä MXGP-kisoja sekä muuta uuden Kymiring-radan toimintaa.  Pinta-alaltaan 1 500 m2 suuruinen KymiRing Grand Stand -alue toteutetaan yhteistyössä Lahti Eventsin ja KymiRingin kanssa. Alueella ovat mukana myös mm. Suomen Moottoriliitto, Yoko, BMW, KTM, Red Bull, Ajo Motorsport sekä Ace Corner ja Suomen Moottoripyörämuseo.

Esillä on MotoGP-, Moto2-, Moto3-, MotoE- ja MXGP-pyöriä. Lavalla kuljettajahaastatteluissa nähdään mm. Jorge Martin, Niki Tuuli, Sami Hyypiä, Aki Ajo ja Suomen kovimmat rr-nimet sekä MX GP:n Suomen tähdet ja maailman ykköskuskit. Tällä hetkellä ennakkoon lippuja MotoGP-kisoihin on myyty jo lähes 30 000. Lippuja voi ostaa myös MP-messuilta. Myynnissä on myös suurimpien merkkien fanituotteita.  Perheen pienimpiä motoristeja varten alueella on ”kick speedway” -rata.


MP-messuille tullaan viihtymään

Uusien moottoripyörien lisäksi messuilla on paljon moottoripyörävarusteita. Tie vie -alueelta saa tietoa matkailukohteista ja kuulee tarinoita moottoripyöräreissuilta.  MP-messuilla järjestetään perinteisesti Miss MP20 -kisat, joiden voittaja selviää lauantaina 1.2. klo 15.15. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetään MP-rock 20 -bändikisat, joiden voittaja julkaistaan lauantaina 1.2. klo 15.45. Petrol Circus Custom Bike Show’n palkinnot jaetaan klo 16.  Koeajoradalla pääsee seuraamaan stunt-kuljettajien lajiesittelyjä. Radalla Arttu Stenberg, Joona Vatanen ja Niko Säkkinen.  Messujen lavalla esiintyy perjantaina 31.1. ja lauantaina 1.2. Sofi Electric Cello.

Kamapörssissä motoristit voivat kierrättää hyväkuntoisia ajovarusteita.

MP 20 Moottoripyörämessut järjestetään 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Tapahtuma on avoinna perjantaina 31.1. klo 10-20, lauantaina 1.2. klo 9-18 ja sunnuntaina 2.2. klo 10-17. 

Pääsylippuja ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com Hyväntekeväisyyslippuja myydään ainoastaan verkkokaupassa (25 e). Arpalipukkeita voi ostaa myös MP-messuilta.

www.mpmessut.fi

Uusin numero