MP18-messujen teoriaopetuksen saldo: 500 uutta motoristia tulossa

MP18-messujen teoriaopetuksesta vastasi Haagan Autokoulun toimitusjohtaja Jouko Kalliola.

Suomen Messut, Suzuki ja Haagan Autokoulu järjestivät MP18-messuilla moottoripyöräkortin teoriaopetustunnit veloituksetta. Aluksi paikkoja varattiin 300 opiskelijalle mutta suuren kysynnän myötä määrä nostettiin lukemaan 500. Sekin määrä täyttyi helposti.

– Olen positiivisesti yllättynyt. Tämä on mennyt loistavasti ja porukka on ollut aktiivista, totesi Haagan Autokoulun toimitusjohtaja Jouko Kalliola sunnuntaiaamuna juuri ennen viimeisen päivän koulutusten alkua.
Kalliolan mukaan A1-korttia ajavia oli mukana valitettavan vähän, mutta A-luokan korottajia sekä A-kortillisia oli mukana paljon, ja he jatkossa toivottavasti aktivoituvat moottoripyöräharrastuksen pariin.

Osallistujista aika lailla fifty-fifty oli naisia ja miehiä, mikä on ilahduttavaa. Ilmoittautuneet myös ilmoittivat etukäteen jos eivät päässeetkään paikalle, jolloin paikka voitiin antaa varasijalla olevalle.

– Kun ilmaisia ämpäreitä jaetaan niin helppo olisi ilmoittautua ja helppo jättää tulematta. Olen ylpeä tästä porukasta, sillä hienosti peruttiin osallistuminen jos suunnitelmat muuttuivat.
Perjantaina ja sunnuntaina osallistujia oli enemmän pääkaupunkiseudulta, tai ainakin linjan Salo-Porvoo sisäpuolelta. Lauantaina väkeä oli enemmän maakunnista, aina Vaasan ja Kokkolan tienoilta asti.
– Tämä on vähän niinkuin protesti liikenneministeriölle, joka meinaa viedä teoriatunnit pois. Kyllä näille tilaus on ja olen ylpeä siitä että lähdetään tätä kautta liikkeelle harrastukseen, päättää Kalliola.

Uusin numero