MP Starsin Heikkonen juhli kiihdytysajovoittoa Kauhavalla

(kuva: Pasi Uponen)

Viime viikonloppuna ajettu LSK Business Park Open oli tällä kaudella ensimmäinen kiihdytyskilpailu, jonka FHRA järjesti. MP Stars -hankkeen Jani Heikkonen juhli SM-osakilpailuvoittoa Super Gas Bike -luokassa.

AKK:n linjauksen takia autoilla Kauhavan koitos oli ulkona SM-pisteistä, mutta Suomen Moottoriliiton lisenssillä ajavat moottoripyöräilijät kilpailivat arvopisteistä.

Lauantai oli sään puolesta epävakainen ja ajoittainen tihkusade keskeytti lajittelun vähän väliä. Siitä huolimatta päästiin ajamaan viisi lajittelukierrosta. Heikkosen ensimmäinen veto Super Gas Bike -luokassa meni heti aamusta alle indeksin kahdeksalla tuhannesosasekunnilla. Indeksi on 9.500 sekuntia, eli Heikkonen ajoi 9.492.

– Viime vuonna kauden aloitus meni Motoparkissa sutimiseen ja ongelmien ratkomiseen. Tänä vuonna ei noita ollut lainkaan. FHRA:n rataryhmä oli tehnyt hyvän pinnan, mikä sopi hyvin minulle. Ja pyöräkin toimi. Toki aina on pientä hifistelyä edessä, jos haluaa. Mutta jos pyörä toimii, ei muuteta, Stroke Racing Finlandin Heikkonen muistutti.

Kolmannella kierroksella Heikkonen johti lajittelua ajalla 9.511.

– Kokemuksesta tiedän, että sen ajan alle mahtuu 10 kuljettajaa. Ja niinhän siinä kävikin, että seuraavalla kierroksella Juha Komulainen ajoi tasan 9.500.

Sunnuntainen kilpailupäivä avautui pilvipoutaisena ja edessä oli kaksi lajitteluajoa ja lopuksi kilpailtiin pudotusajo. Kahdeksan pyörän kaavio, joka ajetaan kolmessa kierroksessa. Lajihan on tulos tai ulos, eli voitolla jatkoon.

Ensimmäisellä kierroksella Heikkosta tuli vastaan Ollikaisen Viivi, joka on turbo-Suzukilla pelottavan nopea vastus. Lähdössä Ollikainen hieman torkahti, joten Heikkonen pääsi etumatkalle. Indeksiluokassa on tärkeää juuri lähtö, koska vaikka ajamalla saisi kiinni, reaktioaika lisätään aikaan. Kyseessä oli erittäin tärkeä lähtö, koska sen voittaja pääsi toisella kierroksella ajamaan soolon.

Finaalikierroksella Heikkosta vastassa oli Komulaisen Juha, joka oli parantanut erityisesti lähtöään viimeisissä lajitteluajoissa.

– Kun lähtövalot syttyivät, oli pienestä kiinni, etten ottanut punavaloa.  Loppujenlopuksi tuli hyvä lähtö ja Juhalla oli täysi työ saada minut kiinni. Rata ei riittänyt ja 9.554 ajalla isoin pytty minulle kotiin.

Seuraava kiihdytysajon SM-osakilpailu ajetaan Kauhavalla, Blåkläder Summer Nationals -kilpailuna 22.-23. elokuuta.

Teksti: MP Stars -tiedotus

Uusin numero