MP Stars -tuki noussut jo yli 150 000 euroon


Vuonna 2019 kolmetoista kilpamoottoripyöräilijää saa kisakaudelleen MP Stars -tukea. Alan tarjoama tuki on suuruudeltaan merkittävä ja vastaa isojen kilpatallien budjettia.

Tuen voi saada kuka tahansa, sillä MP Stars -tukipaketit arvotaan. Tuen saaja voi olla kokeneempi kisakuski, mutta yhtä hyvät mahdollisuudet on ensimmäistä kauttaan ajavalla. Arvontaan voi ilmoittautua 15.1.2019 asti.

”Alan tarjoama MP Stars -tuki on merkittävä kilpamoottoripyöräilylle. Se mahdollistaa kilpailijan keskittymisen kisakauteen ilman taloudellista painetta”, toteaa Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist. ”Tuen suuruus vastaa jo nyt ison kilpatallin vuotuista budjettia, joten panostus on kova kilpamoottoripyöräilylle. Harvoin saa kilpamoottoripyöräilijä näin suuren tuen. Nyt pitäisi kaikkien olla hereillä ja ilmoittautua arvontaan.”

MP Stars -kilpailijat kaudelle 2019 arvotaan perjantaina 1.2.2019 klo 17 MP-messuilla järjestettävässä hulppeassa tilaisuudessa. Arvontaan osallistuvien pitää olla paikalla, kun arvonta tehdään ja messuviikonloppuna alkaa heti koulutus kisakuskeille. Kisakuskeja etsii Road Racing, Motocross, Enduro, Ratalajit, Supermoto ja Minisupermoto, Classic lajit ja muut lajit. Arvontaan voi ilmoittautua 15.1.2019 asti tapahtuman verkkosivuilla www.mpstars.fi .

Tukijoiden panostus yllätti

”Olen todella iloinen, että MP Stars -hanke on saanut tulta alleen ja ala on lähtenyt niin vahvana mukaan. Olemme nyt jo ylittäneet tavoitteen tuen suuruudesta kirkkaasti”, iloitsee myyntiryhmäpäällikkö Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Tukipaketti yhden kuskin osalta on jo pompannut yli 11 000 euroon ja se on paljon.”

Voitettuaan arvonnassa kilpamoottoripyöräilijä saa tukea mm. lisenssiin, kilpailumaksuihin, varaosiin ja varusteisiin. MP Stars kouluttaa kuskeja myös toimimaan sponsoreiden kanssa ja kertomaan kisakaudestaan median kautta suurelle yleisölle. Bike, MP Maailma ja OffroadPRO seuraavat kilpailijoita. Jokaisella medialla on omat kuskinsa, joiden kisakautta he seuraavat ja jotka he esittelevät myös lukijoille. Kilpailijoille tarjotaan myös huoltokoulutusta, eri lajien kokeilumahdollisuuksia ja ajopäiviä.

MP-messut on mukana toiminnan moottorina. MP Stars -hanketta tukevat muun muassa Messukeskus, Suomen Moottoriliitto, KTM Nordic, SGN / Allright, XL Moto, 24MX, Biketeam, Blackseven, Honda, Arai, AEL, Radio City, MP Maailma, Bike, Offroad Pro ja kaikki kilpailuja järjestävät kerhot.

Näkyvyyttä lajeille ja lisää harrastajia

Ajatus MP Stars -hankkeesta syntyi MP-messuilla Helsingissä. Moottoripyöräilyn suurtapahtumaa järjestävässä tiimissä pohdittiin, miten kilpamoottoripyöräily saisi enemmän näkyvyyttä ja lisää harrastajia. Eri lajeista pitäisi olla myös helppo vaihtaa toiseen lajiin niin halutessaan. Tämä on helpompaa, jos tietoa ja verkostoitumista eri lajien kesken on riittävästi.

Sinustako MP Stars -kuski?

MP Stars -arvontaan voi ilmoittautua 15.1.2019 asti verkkosivujen www.mpstars.fi kautta. Osallistuvien on oltava paikan päällä arvonnassa, jotta voivat saada tulevan kauden tuen. Tuen saaja sitoutuu kisaamaan vuoden aikana määrätyn määrän kisoja sekä kertomaan harjoittelustaan ja kisaamisestaan sosiaalisen median kautta muille moottoripyöräilijöille.

Lajit:
Road Racing alle 20-vuotiaat
Road Racing yli 20-vuotaat
Motocross alle 10-vuotiaat
Motocross 10-20 -vuotiaat
Motocross 21-35-vuotiaat
Motocross yli 35-vuotiaat
Enduro alle 20-vuotiaat
Enduro 21-35-vuotiaat
Enduro yli 35-vuotiaat
Ratalajit
Supermoto/ Minisupermoto
Classic kaikki lajit
Muut lajit

MP 19 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 1.– 3.2.2019. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Teknisen Kaupan liiton Moottoripyöräjaoston kanssa.

Uusin numero