MP Stars: Mikko Mäkinen – Jääspeedway-kausi huipentuu PM-kisoihin

Onneksi kuva on treeneistä.
MP Stars -arvonnassa ratalajien luokassa onni potkaisi jääspeedwayssa kilpailevaa Mikko Mäkistä, jonka kausi alkoi jo joulukuussa ja huipentuu Ruotsin Bollnäsissä järjestettäviin PM-kisoihin.

Mikon kausi alkoi SML-leirillä 7. joulukuuta Yli-Torniossa, jossa treenattiin ja leirin päätteeksi ajettiin leiri kisa. Kisan panoksena oli paikka Suomen MM-jääspeedway-karsintoihin. Uusi vielä säädöiltään keskeneräinen pyörä ja oikukas sää eivät parantaneet menestymismahdollisuuksia. Sunnuntain kisan aikana keli oli plussalla ja radalla vettä niin, että Mikko päätti jättää säätötyöt myöhemmäksi ja päätti vain ajaa niillä säädöillä mitkä pyörässä oli. MM-karsintoihin valittiin kuusi parasta, joten kahdeksan sija ei Mikkoa tyydyttänyt. Harmitusta lisäsi se, että MM-karsinnat ajettaisiin yhdellä Mikon suosikkiradoista, Kauhajoella.
Mikko Mäkinen
Kausi jatkui Ruotsin liigakisalla Bollnäs Bokkarna -joukkueessa tammikuun 19. päivänä, johon tuli kiire lisenssin ja starttiluvan kanssa. Ruotsin kovan tason takia pisteiden tiedettiin jo etukäteen olevan tiukassa. Erät menivät starttia treenatessa ja kytkintä säätäessä mutta pisteitäkin sentään tuli ihan ajamalla.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna oli vuorossa Seinäjoella karsinta SM-kisoihin. Ruotsista haettu kisakokemus auttoi ja kuski oli hereillä heti ensimmäisestä erästä lähtien. Ensimmäisestä lähdöstä mukaan tarttui heti kolme pistettä. Kisan kolmas sija varmisti paikan SM-kisoihin Kauhajoelle.

Seuraavaksi olikin MP19-messuilta kotiinviemisinä MP Stars -paikka ratalajien edustajana. Sen jälkeen oli vuorossa kisamatka katsojana Venäjän Togliattiin, jossa tutustuttiin Venäjän Jääspeedway-pyhättöön MegaLada -areenaan. MM-joukkuekisassa tietysti kannustettiin Suomen joukkuetta, jossa ajoivat Tomi Tani, Matti Isoaho ja Jussi Nyrönen. Suomi sijoittui kisassa viidenneksi.

Kauden henkilökohtaisesti tärkein kisa oli Kauhajoen SM-kisa, joka ajettiin 23. helmikuuta. Keli oli paras mahdollinen jään ollessa todella hyvä ja sitkeä, eli se kesti tasaisesti koko kisan. Kisa lähti hyvin käyntiiin ensimmäisen lähdön kahdella pisteellä. Kanssakilpailijan epäonnen takia toisesta erästä tuli täydet kolme pistettä. Neljännessä omassa erässä vastaan tuli kova treenikaveri, jonka ohituksen ansiosta tuloksena kaksi pistettä. Alkueristä mukaan tuli yhdeksän pistettä, mikä jäi harmittavasti pisteen päähän semifinaalipaikasta. Tuloksena kuitenkin uran tähän asti paras tulos SM-kisoista, seitsemäs.

Kotiradalla Valkeakoskella on hyvien sääolojen ansiosta päässyt ajamaan hyvin treeniä. Tosin kun itse pitää radan kunnossa, niin vapaa-aika on samalla täyttynyt lumitöistä ja auraamisesta. Kausi huipentuu Bollnäsissä järjestettäviin PM-kisoihin maaliskuun yhdeksäntenä päivänä. Norjan kuskin ollessa sivussa jalkavamman takia tiedossa on Ruotsi-Suomi -maaottelu. Bollnäsin jälkeen ajetaan enää kaupunkikisa Hailuodossa Oulussa. Kisa on eri kaupunkien joukkueiden välinen ja Mikko Mäkinen ajaa Pirkanmaan Team Aunemummoissa, joka on nimestään huolimatta kova joukkue. Sen jälkeen kausi 2019 onkin paketissa.

Uusin numero