MP Pää pyörällä live: vieraina MotoGP:n tekniikkataituri Erkki Siukola ja Dakar-konkari Tarmo Jormakka

Niko Kantola ja Eki Siukola

Uusimmassa jaksossa sukelletaan kilpamoottoripyöräilyn maailmaan fiilistellen alkavaa MotoGP:n MM-sarjaa ja kotoista Päijänteen ympäriajoa. 

MP Pää pyörällä liven uusimpaan jaksoon on saatu vieras MotoGP:n tekniikkapuolen huipulta: pitkän kansainvälisen uran useiden huippumerkkien parissa tehnyt Erkki ”Eki” Siukola. MotoGP-sarja polkaistaan näinä päivinä käyntiin Portugalissa, Autodomo Internacional do Algarven vuoristoratamaisella radalla. Portugalin koneeseen lähtee pian myös Siukola mutta sitä ennen hänellä oli aikaa kertoa liven katselijoille alkavan kauden kuvioista nykyisessä tiimissään, KTM-kuski Brad Binderin taustajoukoissa.

Minkälainen tiimi tarvitaan virittämään kuljettaja huippunopeuteen, mihin kaikkeen elektroniikka ajamisessa vaikuttaa? Entä miltä kisatunnelma näyttää varikkotiimin silmin ja mihin alkavalla kaudella kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota? Siukolan ainutlaatuinen ura ja kokemus antaa näihin pohdintoihin jyhkeästi perspektiiviä, ja lopuksi kuullaan kutkuttava ennustus siitä, kuka tällä kaudella vie mestaruuden. Kannattaa kuunnella!

Päitsi kutsuu konkaria

MP Pää pyörällä liven toisena vieraana nähdään Tarmo Jormakka, enduro- ja adventurepyörien harrastaja, joka tunnetaan ensimmäisenä Dakarin moottoripyörällä ajaneena suomalaisena. Sittemmin Jormakka on osallistunut Dakariin seitsemän kertaa, kolme kertaa moottoripyörällä ja autolla ja kerran kuorma-autolla. Kotoisista kilpakentistä tutuin on Päijänteen ympäriajo, tutummin Päitsi, jonne Jormakka nytkin suuntaa ties monettako kertaa.

Mikä koukuttaa miehen kivisille ja kuoppaisille aavikkoteille ja Päitsin arvaamattomiin kevätkeleihin? Tarmo Jormakan värikkäät tarinat kuullaan nyt MP Pää pyörällä livessä.

Bonuksena uusimassa MP Pää pyörällä live -jaksossa voi kuunnella myös Supersport-luokan MM-sarjaa ajavan Niki Tuulen terveiset ja tietysti Miss MP 2021 Iida Latvalan tuoreet ”Iidan uutiset”.

MP Pää pyörällä liven lisäksi uutta sisältöä myös MP Pää pyörällä -podcastissa

MP Pää pyörällä -podcastin toinen tuotantokausi esittelee kiinnostavia motoristipersoonia. Partaa päristellään harrastuksen ensiaskelista, pyörän ja varusteiden valinnasta sekä unohtumattomista ajokokemuksista. Jo julkaistuissa jaksoissa ovat vieraina custom- ja cruiserpyöriin hurahtanut radiopersoona Harri Moisio, enduroharrastuksellaan yllättävä toimittaja Kristiina Komulainen ja TikTok-maailmasta tuttu somevaikuttaja Laura Kiira, joka viihtyy Bomber-maailmoissa.

Linkit MP Pää pyörällä liveen ja podcastiin löytyvät MP-messujen sivuilta www.mpmessut.fi. Podcastia voi seurata myös Spotifyssä.

Molemmat sisällöt tuottaa Helsingin Messukeskus yhdessä moottoripyöräalan ja lajin intohimoisten harrastajien kanssa – motoristilta motoristille. 

MP Pää pyörällä live -ohjelman uusin jakso: https://mp.messukeskus.com/mp-paa-pyoralla-ajankohtaisohjelma/ 

Uusin numero