MP Pää pyörällä live: sähköpolkupyörät tulevat moottoripyörien rinnalle

MP Pää pyörällä livessä vieraillaan moottoripyöräalan monitoimimiehen Niko Kantolan mukana Italian Eicma-messuilla Milanossa ja kuullaan asiaa sähköpolkupyöristä – haastattelussa ovat sähköpolkupyörien edustaja Kimmo Hurri PIERER E-Bikes Scandinaviasta ja harrastaja  Riku Ruokolahti.

MotoGP-kisa on ratkennut ja sen voitti Ducati. Jos Aki Ajon (jakso 3) ja Mika Kallion (jakso 7) haastattelut MotoGP-kisoista on jäänyt kuulematta, voi niihin palata vanhoissa MP Pää pyörällä live -jaksoissa, jotka löytyvät www.mpmessut.fi  Tässä jaksossa saadaan myös terveisiä Markku Rantalalta Vietnamin reissulta, josta hän kertoi aikaisemmassa live-jaksossa (jakso 5).

Eicma-messuilla esiteltiin todella paljon moottoripyöräuutuuksia –  lähes kaikki merkit olivat messuilla isosti mukana. Esillä oli myös sähköpolkupyöriä. Haastattelussa messufiiliksistä kertovat  Henkka Luukkonen suomalaiselta ajovarusteyritykseltä Sweepiltä, tulevaisuuteen katsova täyssähköisten, hybridien ja uusien Kawasaki-mallien edustaja AP Vanhala Sumekolta sekä Ducatin tehtaalla muun muassa Suomesta vastaava Manuela Montanari. Sekä Sweep että Kawasaki ja Ducati ovat mukana myös helmikuun MP 23 -messuilla Helsingissä, jossa esittelyssä on ennätysmäärä moottoripyörä-, mopo- ja mönkijämerkkejä. MP-messuilla ovat mukana kaikki isoimmat merkit ja nyt myös ensimmäistä kertaa sähköpolkupyörät. 

Sähköpolkupyörät ovat tulleet moottoripyörien rinnalle niin Milanon kuin Helsingin moottoripyörämessuille. Moni enduroa harrastava ajaa myös sähköpolkupyörällä. Aikaisemmin moottoripyöräalalla vaikuttanut, endurossakin kilpaillut nyt sähköpyöriä edustava Kimmo Hurri on hurahtanut sähköpolkupyöriin, muttei ole jättänyt moottoripyöräilyä. Sopiiko sähköpolkupyöräily myös motoristille ja mitä hyötyä siitä on endurossa? Millaisia sähköpolkupyöriä Suomessa myydään ja mikä millainen trendi on? 

Riku Ruokolahti on ajanut koko ikänsä moottoripyörällä ja harrastanut erityisesti enduroa, jossa on myös kisannut MM-tasolla. Riku on nyt innostunut myös sähköpolkupyöräilystä. Erityisesti siinä viehättää helppous. Helsingin Keskuspuistossa on paljon hyviä polkuja, joita pitkin pääsee ajamaan koska vaan. Ajaminen on tärkeintä. Riku on huomannut myös kilpailuvietin nousevan metsäpoluilla vaikka alla ei olisi enduro-moottoripyörää. Sähköpolkupyörä on tullut Rikulle yhdeksi tavaksi harrastaa enduro-moottoripyöräilyn rinnalle. Ja kyllä sähköpolkupyöräilyssä löytyy myös tarjontaa erilaisiin haasteisiin. Millaista fiilistä löytyy sähköpolkupyöräpoluilla? 
Linkki liveen: https://mp.messukeskus.com/mp-paa-pyoralla-ajankohtaisohjelma/

MP 23 Moottoripyörämessut järjestetään 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa. www.mpmessut.fi 

Uusin numero