MP-messujen Kantola: ”MP22-messut järjestetään normaalisti”

Lokakuun alussa uutisoimme, että MP22-messut järjestetään yhden välivuoden jälkeen normaalisti. Kysyimme MP-messujen projektipäällikkö Niko Kantolalta, miltä tilanne näyttää nyt puolitoista kuukautta myöhemmin.

-Tilanne on edelleen se, että MP22-messut pystytään järjestämään aivan normaalisti, sanoo Messukeskuksen MP22-messuista vastaava Niko Kantola.

Tämänhetkisten koronaan liittyvien rajoitusten hyvä puoli MP-messujen kannalta on se, että messutapahtumat on rajattu kokoontumisrajoitusten ulkopuolelle.

-Se tarkoittaa sitä, että jos tilanne jatkuu tällaisena, niin meiltä ei vaadita koronapassien käyttööottoa sisäänpääsyn yhteydessä. Toki olemme valmistautuneet koronapassin käyttööottoonkin, jos tilanne niin vaatii, tarkentaa Kantola.

Käytännössä tämä merkitsee samalla sitä, että messujen järjestäminen on mahdollista vaikka rajoituksiin tulisi vähän tiukennuksiakin. Se tarkoittaisi vain sitä, että silloin messujärjestäjä edellyttäisi Messukeskukseen tulijoilta koronapassia.

Kuinka laaja uusien moottoripyörämallien valikoima messuilla nähdään?

-Yhden merkin kohdalla käydään vielä neuvotteluja, mutta kaikki muut merkittävät prätkämerkit ovat jo vahvistaneet osallistumisensa. 

Asioista heikommin perillä olevat tahot ovat levittäneet virheellistä huhua, jonka mukaan merkkejä jäisi messuilta pois ja näin koko messujen järjestäminen olisi uhattuna.

– Tässä on haluttu tahallaan vääristellä asioita. Kyse on siitä, että osa merkeistä tulee paikalle jälleenmyyjäketjujen voimin, osa maahantuojan kautta. Motoristillehan sillä ei ole merkitystä eikä se näy päällepäin, että kuka ne uutuusmallit sinne messuosastolle työntää, naureskelee Kantola.  

Myös oheisohjelmaa on luvassa aiempaan tapaan. Rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus -näyttely, Euroopan pisin sisäkoeajorata ja Miss MP22, ne kaikki nähdään MP22-messuilla helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. 

Messukeskus järjestää MP Moottoripyörämessut Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta vuosittain Messukeskuksessa. MP 22 -messut järjestetään 4. – 6.2.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. MP-messut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020 ja silloin messuilla vieraili yli 55 000 motoristia.

Uusin numero