MP-messuille Euroopan suurin sisäkoeajorata – superenduron MM-osakilpailu väistyy

Koeajoradan profiili on lähes sama kuin legendaarisessa Keimolan radassa.

Superenduron MM-osakilpailut siirtyvät syrjään radan tieltä ja niitä ei järjestetä ensi vuonna MP-messujen yhteydessä.

Suomen suurimmat koeajot järjestetään MP-messuilla Messukeskuksessa Helsingissä 5.-7.2.2016.

– MP-messujen suunnittelupalaverissa toukokuussa heräsi ajatus suuren koeajoradan rakentamisesta samaan paikkaan, jossa viime vuonna ajettiin superenduroa. Ajatus tuli moottoripyörämaahantuojilta, kertoo tapahtumasta vastaava myyntiryhmäpäällikkö Niko Kantola.

– Meillähän on parin vuoden ajalta kokemusta pienemmästä koeajoradasta, jossa pääasiassa  kortittomat, mutta myös kortin omaavat, ovat voineet kokeilla ajamista KTM 125 Duke -moottoripyörillä ja KTM Freeride E -pyörillä. Nyt rata tulee isoon halliin ja koeajoon myös isot moottoripyörät. Rata on Euroopan suurin sisäkoeajorata. Tarjoamme kävijöille entistä enemmän elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla jo helmikuussa vuoden 2016 moottoripyöriä, jatkaa Kantola.

– Uusien vuoden 2016 moottoripyörien ajaminen jo helmikuussa innostaa varmasti monia moottoripyöräilijöitä. Messuilla  voi kokeilla erilaisia pyöriä ja löytää suosikkinsa, ehkäpä aivan uudenlaisen pyörän. Uskon, että tämä piristää moottoripyöräkauppaa.

Koeajoradalla tarjotaan helmikuista ajokokemusta sekä ensikertalaisille että kokeneille moottoripyöräilijöille.  

MP 15 -messuilla järjestettiin ensimmäistä kertaa Superenduron MM -osakilpailut ja tarkoituksena oli järjestää kisat myös vuonna 2016 yhdessä Suomen Moottoriliiton kanssa.

– Kisat onnistuivat erittäin hyvin ja olimme järjestämässä kisoja myös ensi helmikuussa. Nyt kuitenkin innostus suureen koeajorataan vei voiton ja kisat järjestetään jossakin muualla. MP-messujen missio on lisätä moottoripyöräilyä ja uusi koeajorata tukee tätä erinomaisesti, kertoo Kantola.

– Olisi ollut hienoa järjestää myös MM-osakilpailut MP-messujen yhteydessä, mutta tämä ei ole mahdollista. Jotain kisoja tullaan radalla kyllä järjestämään, mutta ei viime kerran kaltaista.

Messukeskus järjestää MP-messut Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman toimeksiantaja on Teknisen Kaupan ja Palvelujen yhdistyksen Moottoripyöräjaosto. MP 15 -messuihin osallistui 182 yritystä ja tapahtumassa vieraili yli 55 200 kävijää.

Uusin numero