MP-Messuilla moottoripyöräajokortin teoriatunnit maksutta

”Järjestimme teoriatunteja MP 18 -messuilla ensimmäistä kertaa. Niihin osallistui noin 500 henkilöä, joista suurin osa tuli maakunnista. Haagan autokoulussa Helsingissä tapahtuman jälkeen moottoripyöräkortteja ajettiin enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Saimme myös hyvää palautetta. Joku oli käynyt teoriatunneilla ja kehunut sitten niitä kaverilleen, joka tuli sitten meille suorittamaan moottoripyöräkortin autokouluun”, kertoo opetuksesta vastaava Jouko Kalliola Haagan autokoulusta. ”Vahva kimmoke moottoripyöräkortin hankkimiseen lähti MP-messuilta.”

Moottoripyöräkortin saamisen edellytykset ovat muuttuneet viime MP-messuista. Nyt vaaditaan entistä vähemmän teoriatunteja.

MP-messut haluaa tehdä moottoripyöräkortin hankkimisen entistä helpommaksi ja edullisemmaksi. MP-messut tarjoaa yhdessä alan toimijoiden kanssa ilmaiset moottoripyöräkortin teoriatunnit (arvo noin 100 €). Osallistuminen edellyttää pääsylipun ostoa MP-messuille. Teoriatunneille voi ilmoittautua:www.mpmessut.fi/teoriatunnit

Mopokortin ja moottoripyöräkortin teoritunteja

Messuilla järjestettävät luennot ovat osa mopokortin (AM120), kevytmoottoripyöräkortin (A1), teholtaan rajoitetun moottoripyöräkortin (A2) ja teholtaan rajoittamattoman moottoripyöräkortin (A) opetusta. Henkilöt, joilla on jo henkilöauton ajokortti (B) ei tarvitse enää käydä teoriatunteja, mutta ovat tervetulleita kuuntelemaan niitä omaksi ilokseen. Molempina päivinä järjestetään nyt myös Moottoripyörän käsittely ja ajamisen alkeet -teoriatunteja, jotka sopivat henkilöille, jotka eivät ole pitkään aikaan ajaneet moottoripyörällä tai joilla on jo joku ajokortti.

Mopokortin (AM120) ajajien pitää messujen yhteydessä käytyjen neljän teoriatunnin lisäksi suorittaateoriakoe ja käsittelykoe. Moottoripyöräkorttiin (A1/A2/A) vaaditaan lisäksi viisi ajotuntia, teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe. Nämä voi suorittaa missä vaan autokoulussa tai opetusluvalla.

Lauantaina 2.2.
klo 10.30 info
klo 11-13 Turvallisuuskoulutuksen teoriatunnit
Ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriatunnit (EAS) 1-2
klo 13-15 Moottoripyörän käsittely ja ajamisen alkeet  
 
Sunnuntaina 3.2.
klo  10.30 info
klo 11-13 Turvallisuuskoulutuksen teoriatunnit 
Ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriatunnit (EAS) 1-2
klo 13-15 Moottoripyörän käsittely ja ajamisen alkeet
 
EAS 1-2 suorittaneet oppilaat voivat käydä  EAS 3-4 teoriatunnit verkko-opiskeluna seuraavalla viikolla maanantaista torstaihin klo 14-21. Ohjeet suorittamiseen saa MP-messuilta.
 
MP 19 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 1.– 3.2.2019. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Teknisen Kaupan liiton Moottoripyöräjaoston kanssa.
 

Uusin numero