MP-messuilla kamapörssi käytetyille ajovarusteille

Näyttelyvieraat voivat tuoda myyntiin  käytettyjä, hyväkuntoisia ajovarusteita Kamapörssiin perjantaina 1.2. klo 10-20 ja lauantaina 2.2. klo 9-18. Sunnuntaina 3.2 tavaraa ei enää vastaanoteta, vaan silloin tehdään vain kauppaa. Myyjä voi päättää hinnan itse, mutta järjestäjät auttavat tarvittaessa sen määrittelyssä. Kamapörssin järjestäjä Kamaset ry perii välityspalkkiona 15 prosenttia varusteen myyntihinnasta, kuitenkin aina vähintään kolme euroa. Myymättä jääneistä varusteista ei peritä kuluja, jos ne haetaan pois ennen messujen päättymistä. Varusteita Kamapörssiin tuotaessa on jokaisen myyjän lunastettava messujen pääsylippu. Myyjä saa varusteista tarkistuslipukkeen, joilla pääsee ilmaiseksi messuille sunnuntaina hakemaan joko rahat tai myymättömät varusteet.

 

Idea MP-messujen Kamapörssistä saatiin Skiexposta, jonka Kamapörssissä myydään vuosittain käytettyjä lasketteluvarusteita menestyksellisesti. V-T Harju on useampana vuotena ostanut sekä myynyt perheen lasketteluvarusteita siellä.

– Viime kesänä kartoitin useilta mp-harrastajilta tarvetta järjestää vastaavanlainen tapahtuma moottoripyöränäyttelyyn. Jokaisella tuntui olevan kotivarastoissaan varusteita, jotka ovat jääneet ylimääräisiksi esim. käyttötarpeen muuttuessa tai talven aikana on käyttäjän koko kasvanut niin, että vain yhden kesän käytössä ollut takki tai housut onkin jäänyt pieneksi. Saamani positiivinen palaute johdatti sitten ehdottamaan ideaa MP-messuille, kertoo Harju.

– Käytettyjä ajovarusteita on tarjolla eri nettisivuillakin, mutta sieltä ostaminen on hieman haasteellista. Näkyvissä on vain kuvat, mutta myytävää kohdetta ei pääse sovittamaan, ennen kuin tavara on ostettuna ja paketti kotona. Kamapörssissä vastaavasti varusteita voi katsella, väännellä, käännellä ja sovitella. Tärkeätä on löytää varuste juuri omaan käyttötarkoitukseen, listaa Harju Kamapörssin etuja. 

Kamapörssin järjestelyjä hoitaa Kamaset ry, joka on perustettu vain MP-messujen Kamapörssiä varten. Yhdistyksen tarkoituksena ja tavoitteena on myös moottoripyöräilyä harrastavien ajotaitojen kehittäminen. Yhdistys järjestää tulevaisuudessa jäsenilleen koulutus- ja harjoitustilaisuuksia, joissa hiotaan ajotaitoja turvallisempaan suuntaan. Kamapörssissä työskentelee vapaaehtoisina yhdistyksen jäseniä, erilaisia moottoripyöriä harrastavista henkilöitä. 

Uusin numero