MP Maailma ja Bike yhdistyvät

MP Maailman kustantaja on Motorrad Nordic Ab, joka on tähän asti julkaissut Ruotsissa ja Tanskassa Motorrad-lehteä sekä Suomessa MP Maailmaa. Suomessa yhdistyminen koskee MP Maailmaa ja Bike-lehteä, eli jatkossa ne yhdistyvät yhdeksi lehdeksi. Muutos astuu voimaan numerosta 4/2019 alkaen, joka ilmestyy Suomessa 18. huhtikuuta. Suomessa uusi lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa.

Ruotsissa on tähän asti ilmestynyt sekä Motorrad että Bike ja siellä muutos on samanlainen kuin Suomessa, eli ne yhdistetään yhdeksi lehdeksi. Tanskassa ja Norjassa muutokset ovat pienempiä, sillä niissä molemmissa on ilmestynyt tähän asti vain yksi lehti, Norjassa Bike ja Tanskassa Motorrad. Yrityskaupan myötä Motorrad Nordicin toiminta laajenee siis kolmesta maasta neljään, kun Norja tulee mukaan Motorrad-perheeseen.

Kyseessä on suurin Pohjoismaissa tehty moottoripyörälehtialan kauppa, kun kaksi alan johtavaa lehteä yhdistyvät. Motorrad Nordicin Gerry Nordströmin mukaan muutos on koko alalle positiivinen asia ja selkeyttää lehtien markkinatilannetta.

– Tämä muutos selkeyttää sekä lukijan, ilmoitusasiakkaiden että kustantajan kannalta markkinatilannetta. Yksi vahva yleismoottoripyöräilylehti pystyy tarjoamaan monipuolisemman ja laadukkaamman sisällön kuin kaksi keskenään kilpailevaa lehteä, kiteyttää Nordström nyt tapahtuvan muutoksen.
Sekä Bikessä että MP Maailmassa on paljon hyviä elementtejä ja uuteen lehteen pyritään yhdistämään molempien parhaat puolet. Bikestä uuteen lehteen otetaan nuorekkuus ja markkinoiden paras nettiuutisointi, Motorradin puolelta maailman parhaat ja kattavimmat testit. Kotimainen sisältö on jatkossakin tärkeässä roolissa. Lopullinen sisältö ja lehden ulkonäkö uusitaan kevään aikana tavoitteena entistä laadukkaampi kokonaisuus.

– Toivotamme sekä Biken että MP Maailman lukijat tasapuolisesti tervetulleiksi lukemaan uutta Pohjoismaiden ylivoimaisesti suurinta moottoripyörälehteä niin printissä kuin verkkosivuillakin, sanoo MP Maailman ja Biken yhdistyessä lehden päätoimittajana toimiva Janne Huhtala.
Huhtala on viimeiset kymmenen vuotta vastannut MP Maailma -lehden sisällöstä. Vuonna 2008 Motorrad Nordicin perustaneella Gerry Nordströmillä on pitkä historia sitä ennen Ruotsin Bikessä ja hän oli myös perustamassa Suomen Bike-lehteä vuonna 1984. Myös Huhtalan tutkapariksi uuteen lehteen tulevalla Petri Suurosella on vuosien kokemus Suomen Bikestä hänen toimittua aiemmin lehden toimituspäällikkkönä.

Uusin numero