MP 20 -messujen bändikisan semifinalistit valittu

Hootenanny Freaks on yksi MP-rockiin osallistuvista yhtyeistä.

MP 20 Moottoripyörämessujen bändikisan MP-rockin semifinaalissa perjantaina 31.1.2020 esiintyy kahdeksan motoristien bändiä. Semifinalistit on julkaistu ja yleisöäänestys alkaa 20.1.  MP-messut järjestetään 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -näyttelyssä järjestään nyt ensimmäistä kertaa motoristien bändikisa moottoripyöräkerhoille ja -yhteisöille. MP-rockissa mp-kerhot ja -yhteisöt pääsevät näyttämään, millaista rock-asennetta ja millaisia musiikillisia taitoja motoristeilta löytyy. Kisassa etsitään bändiä, joka soittaa motoristihenkisesti hyvää musiikkia, joka voi nimestä huolimatta olla myös muutakin kuin rokkia. Bändikisan voittanut kerho tai yhteisö saa palkinnoksi 10 000 euroa. Lisäksi voittajabändi pääsee esiintymään Radio Rock -risteilylle keväällä 2020. Messukeskus järjestää MP-rockin yhteistyössä Radio Rockin kanssa. Kilpailun semifinaaliin on valittu kahdeksan yhtyettä.

Seuraavat bändit osallistuvat MP-rock-kisaan:

A1KA, Moraine MC, Tampere

A1KA on vuonna 2017 perustettu pirkanmaalainen bändi, jonka juuret ovat tiukasti nykyajassa. Bändi pyrkii luomaan modernia, melodista metallia, jonka vaikutteet tulevat suomalaisen musiikin eri laidoilta. Tavoitteena on kuuntelukokemus, joka tarjoaa kaikkea kovan ja korkean, sekä rauhallisen ja hillityn väliltä.

Dr. Potion, Arse MC, Turku

Turun takapuolelta tuleva Dr. Potion esittää omaa tuotantoa ja edustaa Arse MC:tä.

Evil Drive, Evil Drive, Hamina

Evil Drive on vuonna 2013 Kotkassa perustettu melodista death metallia soittava yhtye. Bändin ensimmäinen täyspitkä julkaistiin 2016. Toinen levy, Ragemaker, julkaistiin maailmanlaajuisesti 2018. Kolmas julkaistaan 2020.  Evil Drive on julkaissut 7 musiikkivideota ja keikkaillut runsaasti Suomessa ja ulkomailla.

Grainville Train, Brittitalli, Jyväskylä

Grainville Train on jyväskyläläinen kokoonpano, joka soittaa aitoa Amerikan countryrokkia sekä CCR:n parhaimmistoa ja rock klassikoita.

Hazy Tribe, Bluerock Choppers MC, Raahe

6 kappaletta toisistaan eriävää ihmistä, joiden hulluusaste ei ole mitenkään toisistaan riippuvainen. Ainoa yhdistävä tekijä on rakkaus rokkenrolliin ja vapaaseen elämään eli moottoripyöräilyyn.

Hootenanny Freaks, Rude 38, Helsinki

Hootenanny Freaksin musa on pakokaasun katkuista rehellistä Rock’n’ Rollia, jossa tuoksuu rasva ja hiki. Pääkaupunkiseudulla päämajaansa pitävä  bändi on tehnyt vuosien varrella useita keikkoja motoristibileissä ja  2019 mm. HD Super Rallyssa ja LinnaCruisingissa. Albumi FREAKSHOW julkaistiin keväällä 2019.

Hurricane Ride, Alcoholic MC Ilamo, pääkaupunkiseutu

Hurricane Ride on uskoo vauhtiin ja rähinään. Musiikkityylinä on ollut alusta asti pelkkä Rock isolla R-kirjaimella ja bändi soittaa kovaa ja suoraviivaisesti. Bändin jäsenissä on aktiivisia moottoripyöräilijöitä yli 20 vuoden ajokokemuksella ja moottoripyöräilyn estetiikka on mukana elämässä ja esiintymisessä. Ensimmäiset julkiset keikkansa yhtye veti Lahden Moottoripyörämuseolla, joka on bändin henkinen koti.

Manse Gospel Riders Band, Gospel Riders Moottoripyöräkerho Ry, Tampere

Manse Gospel Riders Band (aiemmat kokoonpanot: Gospel Riders Band, JP Gospel Band). Jäsenet  kuuluvat Gospel Riders Tampereen alueosastoon ja heillä on ollut moottoripyörä vuosien ajan. He osallistuvat Tampereen osaston ja kerhon valtakunnalliseen toimintaan. Musiikkityylejä ovat balladi, kantri, rock ja blues.

Semifinaaliin päässeet bändit esiintyvät MP-messuilla perjantaina 31.1. klo 17–19. Lauantain finaaliin pääsevät neljä bändiä julkistetaan klo 19.30. Valintaan vaikuttavat tuomariston arvio perjantain esityksistä sekä Radio Rockin verkkosivujen (www.radiorock.fi) kautta ennakkoon annetut sekä MP-messuilla annetut yleisöäänet. Äänestys on käynnissä Radio Rockin nettisivuilla  20. – 31.1.2020 ja silloin voi kuunnella myös bändien biisejä ennakkoon.   Tuomaristolla ja yleisöllä on yhtä paljon ääniä. MP-rockin finaali on lauantaina 1.2. klo 14-15. Voittaja selviää klo 15.45.

MP-rock-raatiin kuuluvat toimittaja Jone Nikula Radio Rockista, muusikko Olli Herman, Petrol Circus Custom Bike Show’n kokoaja Japi Åström ja MP-messujen ohjelmatuottaja Mari Katajamäki.

Uusin numero