MP 20 -lämmittelyä: MC Mässan Göteborgissa

Ruotsin messut järjestetään perinteisesti viikkoa ennen Helsingin MP-messuja, niin myös tänä vuonna. Ohessa messukuumeen nostatukseksi muutama fiiliskuva Göteborgista.

Ruotsin suurin moottoripyöränäyttely MC Mässan järjestetään perinteisesti viikkoa ennen Suomen näyttelyä. Näyttelyareena vaihtelee vuorovuosin Tukholman ja Göteborgin välillä.

Suomen MP-messuihin verrattaessa Ruotsissa ollaan hieman jälkijunassa. Vaikka kaikki merkit ovatkin esillä näyttävillä osastoilla ja erityisesti kerhot ovat panostaneet omiin osastoihinsa ilahduttavan paljon ja vanhaa hienoa kalustoa on näytillä kiitettävästi, jää oheisohjelma Helsingistä selvästi, ja erityisesti kaipaamaan jää koeajomahdollisuuden lisäksi ruotsalaisten vahvasta rakentelukulttuurista huolimatta yllättävän vaisuksi jäävä rakennettujen pyörien näyttely.

Ehkä vähemmän houkutteleva tarjonta näkyy myös yleisön määrässä. Viime vuonna Tukholmassa järjestetyt messut houkuttelivat paikalle reilut 36 000 kävijää, kun MP 19 -näyttelyssä vierailijoita oli yli 20 000 enemmän. Perjantain reilun väenpaljouden ansiosta on kuitenkin helppo ennustaa, että tänä vuonna Ruotsin messujen kävijämäärä tulee nousemaan viime vuodesta.

MC Mässan 2020 järjestetään Göteborgin messukeskuksessa. Näytettely on avoinna perjantaina 24.1. klo 20.00 saakka, lauantaina ovet ovat avoinna klo 9-19 ja sunnuntaina klo 10-17.

Uusin numero