MotoVille Oy:n Sundberg: ”Osallistumisesta suoraa hyötyä arkityöhön”

 Suomen osakilpailun voittanut Espoon MotoVille Oy:n Ville Sundberg osallistui eurooppalaisten Yamaha-moottoripyöräasentajien Grand Prix -kilpailuun. Lajissaan viidennen Yamaha European Technician Grand Prix -kilpailun kolme parasta suoritusta nähtiin tällä kertaa Sveitsistä, Saksasta ja Hollannista. Suomen edustaja Ville Sundberg oli tyytyväinen erittäin kovatasoiseen kilpailuun ja aikoo ehdottomasti osallistua kahden vuoden päästä seuraavan kerran järjestettävään taitokilpailuun uudestaan.

”Oli erittäin mielenkiintoista joutua toteuttamaan työtehtäviä kilpailujännityksessä ja poissa oman pajan ympäristöstä”, kuvailee Sundberg kilpailutunnelmiaan.

Kahdeksasta erilaisesta tehtävästä koostunut kilpailu sisälsi kirjallisesti suoritettavia teoriaosuuksia, sekä asennus- ja ongelmanratkaisutehtäviä. 

”Hirveän ammattitaitoinen asentajaporukka oli kilpailemassa, kyllä kaikki olivat tietotaidoiltaan tosi hyviä”, kuvailee Sundberg kilpakumppaneitaan.
 
”Kyllä parasta oli varmaan se, että pääsi haastamaan omia työtapojaan ja huomaamaan myös omat arkirutiinit ja toimintatavat. Kilpailuun osallistumisesta oli suoraa hyötyä arjen työhön. Kun omia työtapoja pystyy hiomaan, niin kyllä siitä on hyötyä myös ihan suoraan asiakkaille.” kuvailee Sundberg ja jatkaen pohdintaa koko kilpailusta: ”On hienoa, että valmistaja järjestää tämänlaisia taitokilpailuja. Se osoittaa, että he haluavat varmistaa, että asiakkaat saavat hyvää palvelua.”
 
”Lisäksi oli mahtavaa tavata eri maiden kollegoja. Aika samanhenkisiähän me tämän alan asentajat ollaan, suurin ero taitaa olla vaan äidinkielissä”, toteaa Sundberg naurahtaen.

Vaikka tällä kertaa sijoitus ei vienyt Japanissa kilpailtavaan kansainväliseen finaaliin asti, niin Ville Sundberg käsittelee kilpailuun osallistumisen eniten ilon ja ammatillisen oppimisen kautta.

”Olo ei tuntunut yhtään hävinneeltä”, toteaa Sundberg kotiinpaluutunnelmiaan. Kun kilpailu järjestetään seuraavan kerran kahden vuoden kuluttua, aikoo Sundberg ehdottomasti osallistua kilpailuun uudestaan.
 
Kilpailuun osallistui valtuutettuja Yamaha-moottoripyöräasentajia kymmenestä eri Euroopan maasta
 
Tällä kertaa kilpailuun osallistui Yamahan YTA Silver-tason sertifikaatin omaavat moottoripyöräasentajat, jotka olivat ensin voittaneet oman maansa osakilpailun. Kaksipäiväinen Grand Prix -kilpailu käytiin 20.-21.9.2016 Amsterdamissa, Yamaha Motor Europen pääkonttorin huoltokoulutustiloissa.
 
Voittajakolmikko edustaa Eurooppaa 12.10.2016 Japanissa järjestettävässä World Technician Grand Prix -kilpailussa, jonne Yamaha Motor Company kutsuu maailman parhaat Yamaha-moottoripyörämekaanikot.
 

Uusin numero