Motoristit äänestivät vuoden MP-teko 2021 -tunnustuksen saajaksi KymiRing -radan

MP-moottoripyörämessut jakaa vuosittain yleisöäänestyksen perusteella Vuoden MP-teko -tunnustuksen. Motoristit äänestivät vuoden 2021 MP-teoksi KymiRing-moottoriurheiluradan. Kyseessä on uusi merkityksellinen radan avaus, joka tukee moottoriurheilua Suomessa merkittävällä tavalla. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa ja Moottoripyörien koeajopäivien yhteydessä Prätkällä töihin päivänä 3.6.2022.

Vuonna 2021 avattiin moottoriurheilurata KymiRing. Kyseessä on uusi merkityksellinen radan avaus, joka tukee moottoriurheilua Suomessa merkittävällä tavalla. KymiRingin suurimmat omistajat ovat Suomen Moottoriliitto Oy, AKK Sports Oy, A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Iitin kunta. Iitissä sijaitsevan moottoriurheilu- ja tapahtumakeskus KymiRingin 4,5 kilometriä pitkä rata koostuu 21 kaarteesta ja radalla on korkeuseroa 18 metriä. 1,1-kilometrinen suora on Euroopan pisin GP-radan pääsuora. KymiRingin 180 hehtaarin rata-alue tarjoaa loistavat puitteet moottoriurheiluun, ajoneuvotestaukseen ja tapahtumien järjestämiseen. KymiRing tuo kansainväliset moottoripyöräkilpailut Suomeen ja mahdollistaa moottoriurheilun harjoittamisen korkealla tasolla Suomessa. KymiRing on myös maailman johtava 5G moottoriurheilurata, jonne EDZCOM on rakentanut innovatiivisen yksityisen 5G-verkon Nokian huipputekniikalla. KymiRing-radalla järjestetään muun muassa motocrossin MM-osakilpailu MXGP 13.-14.8.2022 ja kaksipyöräisten Circuit Racing kuninkuusluokan MotoGP Grand Prix of Finland kesällä 2023.

MP-toimialan edustajat olivat valinneet äänestykseen kolme merkittävää vuoden 2021 moottoripyörätekoa. Ehdokkaat olivat KymiRing, Aki Motorsport -tallin perustaja Aki Ajo ja Flat track -sarjan kultamitalisti Lasse Kurvinen. Suosikkia pystyi äänestämään MP-messujen verkkosivuilla. Äänestäneiden kesken arvottiin 10 kahden vapaalipun pakettia MP-messuille 2023.

Uusin numero