Motoristin selfiepaikat: Juornaankylän linja-autoasema

Viime vuoden suosituin paikka kuvata oma prätkä oli Paippisten Shell. Siirtyykö titteli tänä vuonna Juornaankylän linja-autoasemalle? Ainakin tänä viikonloppuna sen Käärijä-aiheinen koristelu on enemmän kuin ajankohtainen.

Jos olet motoristi ja seuraat motoristien someryhmiä, et ole voinut välttyä näkemästä kuvia, joissa motoristit on kuvanneet pyöränsä – ja mahdollisesti myös itsensä – Paippisten Shellillä, Suomen pienimmällä huoltoasemalla. Tosin määritelmä huoltoasema on sikäli liioittelua, että pienen kioskin kokoisella Shellillä ei polttoaine- eikä muutakaan myyntiä ole. Viime kaudella sen haastajaksi nousi Juornaankylän linja-autoasema Askolassa. Yhteistä niillä on sikäli, että jälkimmäinenkään ei ole varsinainen linja-autoasema, vaan enemmänkin tavallinen bussipysäkki.

Noin viitisen vuotta sitten Juornaankylän linja-autoasema nousi ensimmäisen kerran otsikoihin, kun sen katolle rakennettiin koristeeksi easy rider -tyyppinen moottoripyörä kuljettajineen. Sen jälkeen aseman katolla on nähty mm. joulupukki, moottoripyöräilevät mummot, lumiukko ja pääsiäisnoidat. Euroviisuhuuman noustessa Juornaankylässä on jälleen oltu ajan hermolla, sillä tällä hetkellä aseman katolla oleva motoristi on koristeltu Käärijä-aiheisesti. Aseman vieressä on Nuorisoseuran talo, ja koristelusta vastaakin paikallinen Nuorisoseura.

Jos Juornaankylän linja-autoasema ei vielä ole tuttu, niin löydät sen Juornaankylän ytimestä, Myrskyläntien ja Juornaankyläntien risteyksestä (jos edellä mainitut paikat eivät soita hälytyskelloja, niin paikka on melko tarkalleen 20 kilometriä suoraan pohjoiseen Porvoosta).

Uusin numero