Motoristien edunvalvojat kokoontuvat Vääksyyn

Motoristien eurooppalainen kattojärjestö kokoontuu Vääksyyn 5.-6. kesäkuuta

Suomen Motoristit ry (SMOTO) isännöi eurooppalaisten motoristiorganisaatioiden kattojärjestön Federation of European Motorcyclists Associationsin (FEMA) kevätkokousta Vääksyssä 5. ja 6. kesäkuuta.

Perjantaina 5. kesäkuuta kokoontuu FEMAn hallitus ja lauantaina 6. kesäkuuta järjestetään FEMAn komitean kokous. Osallistujia kokoukseen saapuu Englannista, Espanjasta, Saksasta, Sveitsistä ja Hollannista sekä Pohjoismaista. Pohjoismainen edustus on laaja, motoristijärjestöistä kokoukseen saapuvat edustajat niin Ruotsista, Tanskasta kuin Nor-jastakin. Suomesta kokoukseen osallistuvat SMOTOn ja Moottoripyöräkerho 69:n edustajat.

Kokouksessa on esillä mm. suhtautuminen moottoripyörien pakollisiin määräaikaiskatsastuksiin, sillä aihe on noussut viime aikoina Euroopan tasolla vahvasti esiin. Tätä motoristien turhaksi katsomaa määräaikaiskatsastuspakkoa moottoripyörille ajaa vahvasti ainakin moottoripyörävalmistajien kansainvälinen järjestö ASEM.

Kokous on tärkeä myös FEMAn tulevaisuudelle, sillä kokouksessa käsitellään sääntömuutosta, joka vaikuttaa järjestön organisaatioon sekä hallituskokoonpanoon.

FEMA on motoristien edunvalvontajärjestö Euroopan tasolla. Sen tavoitteen on vaikuttaa moottoripyöräilyä koskevaan EU-lainsäädäntöön ja sidosryhmiin moottoripyöräilyharrastusta edistävästi. FEMAan kuuluu
24 motoristiorganisaatiota 19 maasta.

Suomen Motoristit ry (SMOTO) on moottoripyöräkerhojen etujärjestö, joka valvoo suomalaisen motoristin etua. SMOTOon kuuluu yli 100 jäsenkerhon kautta 15 000 suomalaista motoristia. Suurimpana motoristien etujärjestönä SMOTO edustaa ja valvoo kaikkien suomalaisten moottoripyöräharrastajien ja -kuluttajien etua.

Uusin numero