Motoristien avunpyyntöihin tehty Save MC -sovellus on julkaistu

– Sain idean, kun olin itse moottoripyöräni kanssa tien pientareella miettimässä, josko lähistöllä olisi apua tarjolla. Motoristeilla on hyvä yhteishenki ja he mielellään auttavat toisiaan, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Jotenkin se lähistöllä oleva auttaja vain pitäisi saada kiinni, projektin vetäjä Jouni Jussila kertoo.

Save MC yhdistää ongelmissa olevan motoristin ja auttajan. Avuntarvitsijan lähetettyä avunpyynnön sovelluksella muut käyttäjät voivat itse päättää, lähtevätkö apuun. Avuntarjoukset kirjautuvat palveluun ja pulassa oleva motoristi voi itse päättää, kehen avun tarjoajaan ottaa yhteyttä puhelimitse. Tällä hetkellä avunpyynnön lähettäminen on maksutonta, joskin tulevaisuudessa olisi tarkoitus periä pyynnöstä nimellinen veloitus tekstiviestitse asiattomien pyyntöjen karsimiseksi ja palvelun toiminnan takaamiseksi.

Sovellus toimii sitä paremmin mitä suurempi käyttäjäkunta sillä on. Sovelluksen pääohjelmoija Carl Vuorinen:
– Ohjelmaa voisi verrata rokotteisiin – se toimii, kun se on tarpeeksi monella. Jos Save MC:tä käyttäisi esimerkiksi viisituhatta motoristia tasaisesti ympäri suomen, ei kenenkään tarvitsisi koskaan mennä apuun viittä kilometriä kauemmaksi.

Windows Phonelle sovellusta ei vielä ole, mutta se on suurempien iOS- ja Android-alustojen jälkeen seuraavana julkaisulistalla. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play ja App Store -sovelluskaupoista.

Sovelluksen kotisivut osoitteessa www.savemc.net.

Uusin numero