Motomarket Racing PreMoto3 -kuskit hyvässä vauhdissa Espanjassa

Rasmus Rosnell

Viikonvaihteessa Espanjassa Albaceten radalla ajetussa kauden avauskisassa Motomarket Racingin kuskit olivat hyvässä vauhdissa. 

PreMoto3 -luokassa oli mukana kolme tiimin juniori kuljettajaa, Lenni Klemetti, Niko Lehtiranta ja Rasmus Rosnell. Viikonlopun vaihtelevat sääolosuhteet tekivät viikonlopusta haastavan. Sääolosuhteista huolimatta tiimi on kauden avauskisaan tyytyväinen. Uusi isompi tiimi ja uudet henkilöt ovat nyt tuttuja keskenään ja asiat sujuivatkin jo hyvässä yhteistyössä. Päästiin monessa asiassa paljon eteenpäin ja seuraavaan osakilpailuun lähdettäessä ollaan paljon viisaampia. Seuraava kisaviikonloppu ajetaan 26.-27. toukokuuta Barcelonan radalla Espanjassa. 


Hajonnut moottori tiputti Lehtirannan lähtöruudukon takariviin

– Pääsin heti hyvään vauhtiin uuden pyörän kanssa ja saatiin säädettyä pyörän jousitusta minulle sopivaksi. Harmittaa, kun heti aika-ajon alussa pyörästä hajosi moottori, enkä ehtinyt ajamaan yhtään nopeaa kierrosta ja sain lähtöruudun vasta viimeisestä rivistä. Ensimmäisessä kilpailussa sain ajettua hyvin muita kiinni ja olin jo noussut sijalle yhdeksän kun pyörään tuli teknisiä murheita, osa vaihteista lakkasi toimimasta. Maaliin pääsin kuitenkin sijalla yksitoista. Toisessa kilpailussa olin lähellä kaatua heti ensimmäisissä kurveissa kun ilmassa lentänyt tiimikaverin pyörä meinasi osua minuun. Sain kuitenkin väistettyä ja pääsin aloittamaan takaa-ajon. Sai tehdä paljon töitä, mutta ehdin kisan aikana nousemaan kuitenkin sijalle kymmenen. Viikonlopusta jäi hyvä fiilis ja haluan kiittää koko tiimiä ja mekaanikkoja loistavasta työstä, toteaa Niko Lehtiranta. 

Klemetin tavoite avauskisassa täyttyi – Kympin joukkoon
 
– Viikonloppuna ajoni sujui hyvin ja nautin ensimmäisestä kilpailustani tässä sarjassa. Harjoituksissa pyörään onnistuttiin löytämään hyvät säädöt, jonka jälkeen se oli helppo ajaa. Aika-ajossa oli pieniä teknisiä murheita ja kierrosajat huononivat harjoituksiin verrattuna. Ensimmäisessä kilpailussa tavoitteeni oli ajaa kymmenen parhaan joukkoon ja se onnistui, sillä tulin maaliin 9. sijalla. Toisessa kilpailussa heti ensimmäisessä mutkassa pyörääni törmättiin takaa, jonka seurauksena oli komea ilmalento ja kaatuminen. Onneksi en kuitenkaan loukannut itseäni. Pyöräni meni aika huonoon kuntoon ja nyt keskitymme siihen, että saamme sen ajokuntoon seuraavaan kilpailuun Barcelonaan. Viikonloppu oli opettavainen ja haluan kiittää tiimiä hyvästä työstä, sanoo Klemetti.


Tekniikkamurheet hidastivat Rosnellin menoa

– Ei se ihan putkeen mennyt. Ihan viimistä vauhtia ei löytynyt ja vähän oli tekniikkamurheitakin pitkin viikonloppua. Mutta kokonaisuutena viikonloppu oli ihan ok ja hyvällä mielellä jatketaan kautta eteenpäin. Nyt treenataan kovaa koti-Suomessa ja toukokuun lopulla jatketaan Barcelonassa, tiivisti Rosnell avausviikonlopun tapahtumat.

Uusin numero