Motokeitaalle Husqvarna Motorcycles -edustus

Motokeitaan myyntikeisari Miika Aalto uskoo Svartpilen 125 -mallin nousevan hyvin suosituksi.

Tampereen seudun KTM-jyrä Motokeidas laajentaa valikoimaansa Husqvarnan moottoripyörillä.

Vuodesta 1997 toiminut Motokeidas on viime vuosina keskittynyt myymään ainoastaan KTM-moottoripyöriä sekä Specialized-polkupyöriä. Valinta on ollut tietoinen.

– Moni moottoripyöräliike myös kahmii monia merkkejä eikä oikein malta keskittyä mihinkään. Meillä on vain KTM ja Specialized. Ei muita merkkejä, ei mopoja, ei mönkijöitä, ei kelkkoja. Ei häröilyä, vaan keskittymistä omaan osaamisalueeseen, toteaa ”sirkuksen tirehtööriksi” itseään tituleeraava Vesa Karhumaa.

Mutta kuinka Husqvarna sopii tiukkaan keskittymisperiaatteeseen?

– Ollaan jo vuosikaudet ihailtu Hussen tekemistä, prototyyppejä, hienoja innovaatiota ja ilmettä. Nyt kun se tuli mahdolliseksi, ei tarvinnut kauan miettiä vaan painettiin heti enteriä, Karhumaa kertoo.

Korona on vaikeuttanut saatavuutta myös moottoripyöräalalla, ja Karhumaan mukaan kaikki tähän mennessä valmistetut Husqvarnan offroad-mallit onkin jo loppuunmyyty.

– Tästä syystä meillä on nyt koko 2022-mallisto ennakkovarattavissa. Asiakas voi varata haluamansa mallin jo nyt valmiiksi ja ilmoitamme heti, kun pyörä on julkistettu ja teemme tarjouksen, jonka asiakas voi hyväksyä tai hylätä. Varaus ei siis vielä velvoita mihinkään.

Toisena vaihtoehtona Motokeidas tarjoaa VIP-varausta. 500 euron varausmaksulla pääsee jonon kärkeen ja voi varmistaa, että saa mallin ensimmäisten joukossa.

– Varausmaksu hyvitetään lopullisesta kauppahinnasta. Koska tämä auttaa myös meitä, annamme asiakkaalle vastavuoroisesti 300€ lahjakortin, minkä voi käyttää mihin tahansa tuotteisiin joko pyörää noutaessa tai myöhemmin kun tarpeita tulee, Karhumaa kertoo.

Motokeidas on tunnettu hyvästä jälkimarkkinoinnista, ja KTM:n varaosien hyvästä saatavuudesta. Samaan pyritään myös Husqvarnan tapauksessa, ja Motokeitaan verkkokauppaan onkin jo lisätty Husqvarna Original Spare Parts Finder, josta saa tilattua pyörän jokaisen nippelin suoraan räjäytyskuvasta.

– Olemme tilanneet näin alkuun noin 100 000 eurolla Husqvarna-tuotteita. Tilaamme lisää tehtaalta pikatilauksena joka arkipäivä. Näin pystymme takaamaan saatavuuden kaikille tuotteille, jotka tehtaan varastosta löytyvät, Karhumaa lupaa.

Motokeitaalle tärkeä malli on myös hiljattain esitelty Svartpilen 125, joka olikin nähtävillä Motokeitaalla ensimmäisenä Suomessa. 

– Meiltä on jo pidemmän aikaa kyselty piikkiluokkaan nappularenkaista pyörää. Nyt meillä on sellainen ja vielä upeampana kuin uskalsimme odottaa, kertoo Motokeitaan myyntikeisari Miika Aalto silmät kiiluen ja esittelee näytöltä esittelypyörään tulossa olevaa Akrapovic vaimenninta.

Uusin numero