MotoGP:tä Suomessa? – Dornan Alonso tutustui Kymi Ring -hankkeeseen

Iittiin Tillolan alueelle suunnitellun, kansainväliset mitat täyttävän moottoriurheilukeskus Kymi Ringin ratasuunnitelma on läpäissyt sekä Kansainvälisen Autoliitto FIA:n että kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n kansainväliset luokitukset.

Tämän rohkaisemana Kymi Ring Oy:n edustajat ovat aloittaneet keskustelut ja neuvottelut radalle tulevaisuudessa tulevista kansainvälisistä arvokilpailuista.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista ja suunnitelmista on moottoripyörien MM-sarjan, MotoGP:n, osakilpailun järjestäminen radalla. Sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan Dorna Sports, S.L.:n tapahtumista vastaava toimitusjohtaja  Javier Alonso vieraili helmikuun alussa alueella ja tutustui Kymi Ringin toimintakonseptiin. Alonso oli vakuuttunut näkemästään ja kuulemastaan.

– On hienoa nähdä mitä kaikkea on jo tehty, ja olen varsin vaikuttunut kaikesta mitä minulle on esitelty. Luonnollisesti töitä on tehtävä vielä paljon ennen alueen avaamista. Olemme valmiita neuvottelemaan yhteistyöstä MotoGP:n osalta, kunhan rata-alue on toimintavalmiudessa.

Aiesopimus
vuodesta 2017

Käytyjen neuvottelujen tuloksena Kymi Ringillä on aiesopimus MotoGP-osakilpailun järjestämisestä viiden vuoden ajanjaksolla alkaen vuodesta 2017. Kymi Ring Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Kari O. Sohlberg on syystäkin tyytyväinen.

– Kymi Ring Oy:n tavoitteena on solmia pitkäaikaisia sopimuksia kansainvälisten toimijoiden kanssa. MotoGP:tä hallinnoivan Dornan toimitusjohtaja Javier Alonson kanssa käydyt yhteistyöneuvottelut on tärkeä ja merkittävä askel tavoitteen saavuttamiseksi. MotoGP-osakilpailun järjestäminen Suomessa on valtava haaste, mutta samalla uskomaton mahdollisuus.

Myös Suomen Olympiakomitean ja Valon puheenjohtaja Risto Nieminen liputtaa vahvasti hankkeen puolesta.

– Moottoriurheilu kuuluu vahvasti suomalaiseen urheilukulttuuriin ja -perinteeseen. Se on myös osa urheilullista identiteettiämme ja urheilugeeniperimäämme. Suomen Olympiakomitean ja Valon näkökulmasta suomalaisen moottoriurheilun kilpailukykyä tulee edelleen kehittää. Kymi Ring -hanke ja sen mukanaan tuomat kansainväliset arvokilpailut tukevat tätä tavoitetta mitä parhaimmin.

Uusin numero