MotoGP:ssä muhii mehevä yllätys – tuittuilijasta on tullut tähti

Vinales viiletti viime vuonna Suzukin puikoissa kuninkuusluokan tulokkaaksi ja nyt vauhti vaikuttaa puhjenneen lopulliseen kukkaansa.

Vinales on viihtynyt MotoGP-luokan testikaudella kärjessä tai vähintään sen välittömässä tuntumassa. Losailin radalla Qatarissa ajettu viimeistelytestien toinen ilta ei tuonut tuimaan tahtiin muutosta.

Vinales viimeisteli voimakkaiden valonheittimien loisteessa pohja-ajaksi lukemat 1.55,436, joilla hän kukisti Ducatilla toiseksi päätyneen Andrea Iannonen 72 tuhannesosalla. Hallitseva maailmanmestari Jorge Lorenzo ajoi Yamahalla kolmanneksi 99 tuhannesosaa Vinalesista.

Lorenzo hallitsi vielä avausiltaa reilun neljän kymmenyksen erolla Vinalesiin. Toisena iltana osat siis vaihtuivat.

– Jälleen yksi positiivinen testipäivä. Ei yksinomaan kierrosajan osalta, vaan sen kaiken valtavan työn myötä, jonka saimme tehtyä. Tämä antaa minulle paljon toivoa MM-kautta silmälläpitäen, myhäili Vinales.

Vinales ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, lähteekö hän 20. maaliskuuta Losailissa käynnistyvään sarjaan viime kauden, vai tämän vuoden rungolla.

– Sen päätöksen osalta työt jatkuvat edelleen perjantai-iltana. Parhaat kierrosaikani ovat syntyneet viime kauden rungolla, mutta fiilis uuteen runkoon on sekin erittäin hyvä. Kierrosajat ovat hyvin lähellä toisiaan. Katsotaan nyt, mitä kisasimulaatio tuo tullessaan, tuumi alkavan kauden tavoitteekseen tasaiset sijoitukset kuuden nopeimman nippuun linjannut Vinales.

Lorenzo ei ollut täysin tyytyväinen Losailin MM-kenraalin toisen illan antiin.

– Tänään oli vaikeampaa, enkä pystynyt parantamaan aikaani. Rata tuntui liukkaammalta. Olemme kuitenkin edelleen kolmen nopeimman joukossa ja se on hyvä asia, korosti Lorenzo.

Kärkikolmikon takana seuraavaksi kiireisintä vauhtia pitivät Ducatin Pramac-tiimin Scott Redding, Ducatin Avintia-tiimin Hector Barbera ja Ducatin tehdastiimin Andrea Iannone.

Dani Pedrosa päätyi Hondalla seitsemänneksi ennen Yamahan Valentino Rossia ja tallikaveriaan Marc Marquezia. Pedrosa jäi pohjista 0,421, Rossi 0,511 ja Marquez 0,610 sekuntia.
 

Uusin numero