MotoGP:n kuumin kuski Lorenzo palautti Marquezin ruotuun

Lorenzo saavutti viime vuonna Espanjan GP:n voiton paalupaikalta. Lisäksi hän viimeisteli tuolloin kisan nopeimman kierrosajan.

Nyt vaikuttaa jälleen vahvasti siltä, että Lorenzo tulee olemaan äärimmäisen kovassa iskussa myös ensi sunnuntaina radalla, joka lukeutuu hänen ehdottomien suosikkiensa joukkoon.

Perjantain kovimmat kierrosajat paineltiin pääosin iltapäivän treenijaksolla.

Sarjaa johtava ja kaksi edellistä osakilpailua Argentiinassa sekä USA:ssa voittanut Hondan Marc Marquez piti pitkään kärkipaikkaa, kunnes Lorenzo iski vajaat kaksi minuuttia ennen session päättymistä.

Lorenzo latasi pohjiksi lukemat 1.39,55, joista Marquez jäi 0,345 sekuntia.

– Fiilis on erittäin hyvä. Minulla oli alussa ongelmia, mutta saimme selvitettyä ne. Nyt säädöt ovat kohdallaan voimme keskittyä yksityiskohtien hiomiseen. Ykkönen aamulla ja ykkönen iltapäivällä – se on uskoakseni hyvä alku tällä viikonlopulle!, myhäili Lorenzo.

Marquez ei ollut suuremmin huolissaan tilanteesta.

– Tärkeintä on, että en ole liian kaukana Jorgesta, joka on tällä hetkellä ehdottomasti nopein kuski. Tiimini tekee hyvää työtä ja saimme jo tänään ratkaistua muutamia ongelmia. Katsotaan nyt, pystymmekö ottamaan huomenna vielä yhden merkittävän stepin, vinkkasi Marquez.

Perjantain ehdottomasti kovimmasta yllätyksestä vastasi Suzukin puikoissa vihdoin vauhtinsa vaikean alkukauden jälkeen löytänyt Aleix Espargaro. Hän ajoi kolmanneksi 0,538 sekuntia Lorenzon takana.

Yllätysnimiin lukeutui myös Ducatin Avintia-tiimin Hector Barbera, joka hämmensi kärkeä molemmissa treeneissä GP 14.2-pyörällään. Barbera päätyi yhdistetyllä tuloslistalla neljänneksi 0,674 sekuntia pohjista.

Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi päätti perjantain urakkansa viidenneksi nopein kierrosaika plakkarissaan. Hänelle kertyi eroa kärkeen tosin jo 0,727 sekuntia.

Rossin uudeksi tallikaveriksi kausille 2017 ja 2018 tyrkyllä oleva Suzukin Maverick Vinales oli kuudes 0,893 sekuntia Lorenzosta.

Uusin numero