MotoGP:n kristallipallo: Maverick Viñalesille mystinen ruokamyrkytys

Uusi kausi voikin olla yllätyksellinen, sillä siivekkeet on kielletty pyöristä, lisäksi moni kuljettaja on vaihtanut tiimiä.
Scott tekee tukun ennustuksia – pääosin kieli poskessa.

1 – Marc Márquezille langetetaan rangaistuksia Valentino Rossin potkimisesta pois pyörän päältä – ja se on hänelle ihan oikein.

2 – Jorge Lorenzo tulee korvaamaan Ducatilla uudesta pyörästä puuttuvat siivet. Se tapahtuu älykkäästi saranoiduilla polvisuojilla. Nopeimmilla radoilla myös hyvin profiloidulla visiirillä ja olkasuojilla. Tosin tuulenvastus tulee olemaan hänen ongelmansa.

3 – Valentino Rossi ei ostanut päämekaanikolleen Jeremy Burgessille kultakelloa pitkästä palveluksesta, kun tämä teki bänät 2013 peräti 14 yhteisen vuoden ja seitsemän maailmanmestaruuden jälkeen. Mutta tänä vuonna hän ostaa itselleen vielä isomman kultakellon juhliessaan jo 21. kauttaan lajissa. Valentino on pisimpään voittoja vuosittain ottanut kuljettaja MotoGP:ssä. Joten ehkä hänen isänsä ostaa pojalle palkkioksi kilpa-auton.

4 – Andrea Iannonen kausikortti MotoGP:n liikuteltavalle lääkäriklinikalle Clinica Mobileen menee vanhaksi. Sen uusiminen maksaa tuplasti enemmän kuin ennen, vaikka hän siirtyi sulavasti kulkevalle Suzukille. Jos hän olisi pysynyt Ducatilla, hinta olisi kolminkertaistunut…

5 – Cal Crutchlow kasvattaa pyörän käsikahvoja muistuttavat pensselit. Osin isäänsä kunnioittaakseen, mutta pääasiassa siksi, että hän hukkasi rakkaan hikinauhansa Misanossa viime kerralla. Kunnon räkäjarru imee kosteutta ja estää visiiriä huurtumasta.

6 – Andrea Dovizioso nukahtaa Losailin pitkällä pääsuoralla. Ei pelkästään iltakilpailun takia, vaan myös oman konservatiivisen tylsän ajotyylinsä vuoksi.

7 – Maverick Viñales kasvattaa valtavan pistejohdon kauden puoliväliin mennessä. Sen jälkeen hän joutuu kuitenkin jättämään kisan toisensa perään väliin mystiset ruokamyrkytyksen vuoksi. Hän pääsee siitä eroon vasta, kun lakkaa istumasta samassa pöydässä Valentino Rossin kanssa Yamahan ruokalassa.

8 –  Dani Pedrosa päättää lopettaa kauden päätteeksi hämmentyneenä siitä, ettei saanut kolhun kolhua, eikä loukkaantunut kauden aikana kertaakaan.

9 – Espargarón vejekset vaihtavat kesken kauden salaa pukuja ja pyöriä; Pol ottaa Aleixin Aprilian ja Aleix veljensä KTM:n. Kukaan ei huomaa mitään.

10 – Jack Miller kellahtaa alas palkintopallilta Qatarissa – juotuaan alkoholitonta shampanjaa vahingossa kilpakumppaninsa ajosaappaasta.
 
11- Héctor Barberá tulee syyttelemään Rossia, Márquezia ja Lorenzoa itsensä peesaamisesta, saadakseen kellotettua kovempia kierrosaikoja aika-ajoissa.

Uusin numero