MotoGP-tulokas Augusto Fernandez menetti mahdollisuuden ”vuoden Rookie” -kuljettajan titteliin

Tech3 GasGas Factory Racingin tulokaskuljettaja Augusto Fernandezin valintaa vuoden Rookie-kuljettajaksi moni on pitänyt jo varmana, mutta näin ei tällä kaudella tule käymään.

25-vuotias Madridista kotoisin olevan Augusto Fernandez voitti viime kaudella Moto2-luokan maailmanmestaruuden suomalaistalli Red Bull KTM Ajon kuljettajana. KTM:n kuljettaja-akatemian viimeisenä portaana hänet nostettiin täksi kaudeksi MotoGP-luokkaan. Fernandez kilpailee Tech3 GasGas Factory Racingin väreissä yhdessä 31-vuotiaan Pol Espargaron kanssa. Kaikki MotoGP-luokan kuljettajapaikat on tälle vuodelle täytetty, ja Fernandez on luokan ainoa tulokaskuljettaja. Niinpä onkin jo ehditty naureskellen todeta, että vuoden Rookie-kuljettajan titteli olisi jo ratkaistu ennen kauden alkua. Näin ei kuitenkaan ole. 

Viime kauden rookie-kuljettajan tittelin voitti Marco Bezzecchi, ja hänen kanssaan tittelistä kamppailivat Fabio di Giannantonio, Raul Fernandez, Remy Gardner ja Darryn Binder. Tänä vuonna MotoGP-luokassa ajaa vain yksi tulokas, joten todellista kilpailua parhaasta rookie-kuljettajasta ei synny eikä titteliä näin jaeta lainkaan. Täysin poikkeuksellista tämä ei ole, sillä samalla lailla on käynyt mm. 2007 Sylvain Guintolillle ja 2016 Tito Rabatille.

Lue myös:

Uusin numero