MotoGP-luokan kuljettajat 2023

MotoGP-luokassa nähdään kaudella 2023 yksi uusi kuljettaja ja yksi uusi pyörämerkki.

Kaudeksi 2023 MotoGP-luokka saa vain yhden uuden kuljettajan, Red Bull KTM Ajon Moto2-tiimistä Tech3 GasGas -tiimiin nousevan Augusto Fernandezin. Kaudeksi 2022 sukupolvenvaihdos oli merkittävästi suurempi, kun luokassa nähtiin peräti viisi uutta kuljettajaa. Näistä kahden, Remy Gardnerin ja Darryn Binderin pesti jäi yhden vuoden mittaiseksi, kun taas Fabio di Giannantonio, Marco Berzecchi ja Raul Fernandez näyttävät vakiinnuttaneen paikkansa kuninkuusluokassa. 

Yksi uusi merkkikin nähdään mukana, kun jo aiemmin Moto3- ja Moto2-luokissa kilpaillut GasGas tulee mukaan myös MotoGP-luokkaan. Tavallaan se on kuitenkin tuttua ja turvallista, sillä kyseessä on kauden 2022 Tech3-tiimin ja GasGasin voimien yhdistäminen, ja GasGas pyöränäkin nojaa vahvasti KTM-tekniikkaan, ovathan ne samaa konsernia. Suuri muutos on myös se, että vuoden 2022 WithU Yamaha RNF -tiimillä vaihtuu sekä pääsponssi että moottorimerkki. Se tunnetaankin kaudella 2023 RNF Aprilia -nimellä. Kuljettajavaihdoksia tiimien välillä nähtiin runsaasti, osaksi siitä syystä että Suzuki päätti lopettaa MotoGP-tiiminsä kauden 2022 jälkeen ja näin Joan Mirin ja Alex Rinsin oli löydettävä työpaikat muista tiimeistä.

Veljespareja nähdään mukana kaksi, Marc ja Alex Marquez sekä Aleix ja Pol Espargaro. RNF Aprilian Raul Fernandez ja Tech3 GasGasin Augusto Fernandez eivät ole sukua toisilleen.

MotoGP-luokan kuljettajat kaudella 2023:

Repsol Honda

Marc Marquez

Joan Mir

Monster Yamaha

Franco Morbidelli

Fabio Quartararo 

Ducati Lenovo

Francesco Bagnaia

Ënea Bastianini

Aprilia

Aleix Espargaro

Maverick Vinales

Red Bull KTM

Jack Miller

Brad Binder

Gresini Ducati

Fabio di Giannantonio

Alex Marquez

RNF Aprilia

Raul Fernandez

Miguel Oliveira

Tech3 GasGas

Pol Espargaro

Augusto Fernandez

LCR Honda

Alex Rins

Takaaki Nakagami

Pramac Ducati

Johann Zarco

Jorge Martin

VR46 Ducati

Luca Marini

Marco Bezzecchi 

Uusin numero