MotoGP-testit valmiina alkamaan KymiRingillä

(L-R) Guintoli, Bradl, Smith, Pirro, Folger and Kallio KymiRingillä suomalaisessa maisemassa. Kuva: Dorna Sports / MotoGP

Bradl, Pirro, Folger, Guintoli, Smith ja suomalainen Mika Kallio saavat kunnian avata KymiRing-radan tositoimissa.

MotoGP ™ on tullut Pohjoiseen kaksipäiväisille testeille vihkiäkseen uuden KymiRingin käyttöön Suomessa 19.–20. elokuuta. Kaikkien kuuden valmistajan testitiimit kuljettajineen ovat nyt saapuneet Pohjoisimmallle kohteelleen tämän vuoden matkareitillään tutustuakseen uuteen tapahtumapaikkaan ennen kuin KymiRing-osakilpailu voidaan kalenteroida MotoGP ™ -kilpakalenteriin.

KymiRingin testien aikana rata on avoinna maanantaina ja tiistaina klo 10.00–17.00. Tämän jälkeen vielä suomalaiset nuoret tulokkaat pääsevät tutustumaan ja koeajamaan radan.

Vuoden 2011 Moto2 ™ -mestari Stefan Bradl ajaa Hondalla ja Michele Pirro edustaa Ducatia. Entinen WorldSBK-mestari Sylvain Guintoli edustaa Suzukia. Premier-luokan palkintokorokkeen tutuksi saanut ja Moto2 ™ -kuljettaja Jonas Folger ajaa kierroksia Yamahalle.

Suomalaisille tuttu sankari Mika Kallio tulee ajamaan KTM:llä radalla ja saa samalla ensimaistiaiset uudesta kotiradastaan.

Sunnuntaina kaikki kuusi kuljettajaa kävelivät ja opiskelivat rataa tiimiensä kanssa, ennen kuin hyppäävät maanantaina kaksipyöräisten puikkoihin. Tämä hetki saatiin myös ikuistettua, kun kun kuljettajat poseerasivat kameralle radalla: Taustalla suomalainen havumetsä, kanttikivet Suomen lipun väreissä ja kirkkaan sininen Pohjolan taivas – tämän hetken myös kuljettajat muistavat varmasti.

Maanantaina ja tiistaina pidettävissä testeissä on myös lehdistötilaisuudet. Maanantaina klo 13.00 FIM:n ja Dornan edustajat, sekä paikalliset vaikuttajat keskustelevat tiedotusvälineiden kanssa FIM:n presidentin Jorge Viegasin, KymiRingin ratajohtajan Timo Pohjolan, Suomen moottoripyöräliiton puheenjohtaja Tapio Nevalan, Ajo Motorsportin Aki Ajon kanssa ja Carlos Ezpeletan, Dorna Sportsin urheilujohtajan kanssa.

Maanantai-iltana klo 18:00 kaikki kuusi kuljettajaa osallistuvat toiseen tiedotustilaisuuteen, jossa he antavat ensimmäiset kommenttinsa ja vaikutelmansa radasta.

Teksti: Englanniksi Dorna Sports (MotoGP) / Suomennos Moottoriurheilu.TV

Uusin numero