MotoGP-tähti Lorenzo kunnostautuu myös elokuva-alalla – dokumentti FC Barcelonasta

Lorenzo luonnehtii Barca-projektissa rooliaan apulaistuottajaksi.

– Olen erittäin ylpeä saadessani oli tämän dokumenttifilmin tuotannossa mukana. Se on ainoa, joka tehdään FC Barcelonasta ja seuran 115-vuotisesta historiasta. Olen ollut innoissani projektista, joka yhdistää kaksi intohimoani: jalkapallon ja elokuvan. En yksinkertaisesti voinut sanoa ei, kertoo Lorenzo.

Lorenzo on osallistunut dokumentin tekoon minkä MotoGP-kiireiltään on ehtinyt.

– Olen katsonut aina mahdollisuuden tullen dokumentin eri osia, kommentoinut niitä ja tuonut julki omia näkemyksiäni myös niistä aikaisemmista ajoista, joita moni nuorempi väki ei ehkä tunne.

Lorenzo, 28, paljastaa omat suosikkiosionsa dokumentista. Ne sijoittuvat osittain niihin aikoihin, jolloin Lorenzoakaan ei vielä Camp Nou-stadionin lehtereillä nähty.

– Minuun teki erityisen suuren vaikutuksen ne osiot, joissa käsiteltiin Maradonan (Diego), Cruyffin (Johan) ja Ronadinhon aikakausia FC Barcelonassa.

Seuraavaksi Motegi

Lorenzon ja Rossin välinen vääntö mestaruudesta on sekin täysin oma ja kiehtova lukunsa.

Lorenzo voitti viimeksi Aragonin GP:n nousten enää 14 pisteen päähän Rossista, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua.

Niistä ensimmäinen odottaa vuoroaan yhdeksän päivän kuluttua Motegin radalla Japanissa, josta jatketaan tiiviillä tahdilla viikon välein Australian Phillip Islandille ja Malesian Sepangiin.

MotoGP-kausi päättyy perinteisesti Valenciaan, jossa kilpaillaan 8. marraskuuta. Rossi arvioi, että mestaruuden ratkaisu viedään trilleritunnelmissa Valenciaan.

– Lorenzon ajaminen tapailee tällä hetkellä täydellisyyttä, mutta en anna periksi. Taistelu jatkuu kauden loppuun, lupaa Rossi.

Lorenzo odottaa, että kahden edellisen vuoden mestari Marc Marquez tuo oman ja väkevän lisämausteensa loppukauden ratkaisuihin, vaikka tiistaina kämmenluunsa murtanut Hondan ässä onkin jo ulkona kultakapinasta.

– Marquez on nyt toipilas, mutta kuten aiemmin ja omalta osaltanikin on nähty, niin näistä loukkaantumisista toivutaan nopeasti. Marc on taatusti nopea Motegissa emmekä voi tietenkään unohtaa Daniakaan (Pedrosa).

Marquezin tallikaveri Pedrosa paineli Aragonissa kakkoseksi Lorenzon ja Rossin väliin riistäen ”Tohtorilta” neljä äärimmäisen tärkeää MM-pistettä.
 

Uusin numero