MotoGP-sarjan nopeimmasta radasta on luvassa entistäkin nopeampi

Vuonna 1956 valmistunut ja 1988 modifioitu 4445 metrin mittainen rata on saanut uuden afalttipinnan, jonka osalta vinkkeä on antanut on myös paikallinen sankari Casey Stoner.

Viime kaudella jo kuudennen peräkkäisen ja tällä erää samalla viimeisen voittonsa kotiyleisönsä edessä ajaneella Stonerilla on myös tuore nimikkomutka Phillip Islandilla.

– Tämä uusi päällyste on sileä kuin vauvan pylly! Minulla on viisi lasta, joten tiedän sen, heittää radan omistaja Linfox Property Groupia edustava Andrew Fox.

Stonerin kiireisin kierros kulki Phillip Islandilla päättyneellä kaudella 177,5 kilometrin keskinopeutta. Tämän osalta ennätys, eli 177,8 km/h on edelleen yhdysvaltalaisen Nicky Haydenin käsialaa kaudelta 2008.

Mugello Italiassa, Silverstone Englannissa ja Assen Hollannissa ovat MotoGP-sarjan seuraavaksi nopeimmat radat Phillip Islandin jälkeen.

Mugellossa puolestaan ylletään kovimpiin huippunopeuksiin pitkän, 1141 metrin mittaisen pääsuoran ansiosta. Dani Pedrosa latasi Hondallaan kaudella 2009 Italian GP:ssä tutkaan lukemat 349,3 km/h.

MotoGP-sarjan osakilpailu Australian osakilpailu ajetaan Phillip Islandilla ensi kaudella 20. lokakuuta. Uusi asfalttipinta on ensimmäisessä todellisessa testissä kaksipyöräisten osalta jo 24. helmikuuta, jolloin Superbike-luokka avaa MM-kautensa.

* Kuvissa Casey Stoner ja Mika Kallio kaudella 2012 Australian GP:ssä Phillip Islandin radalla. Kuvat: Repsol Media ja Marc VDS Racing
 

Uusin numero