MotoGP-sarjan MM-mitalisti Kuopion jääratakisan tähdeksi

Kun jääradan SM-sarjan neljäs osakilpailu ajetaan tulevana sunnuntaina Kuopiossa, saa savolaisyleisö todistaa MotoGP-sarjan tähden menoa. Australialainen Jack Miller asettuu starttiviivalle paikallisen moottorikerhon 80-vuotisjuhlakilpailussa ajamaan entistä tallipäällikköään Aki Ajoa vastaan näytöslähdössä klo 11:45.

– Jack on ajanut Suomessa paljon jäärataa ja hän tykkää tosissaan maastamme, joten ihan kiva, että hän pääsee nyt ajamaan muutaman kierroksen ajaksi Kuopion kisan yhteydessä. Ei tässä nyt tosissaan kisaa ajeta, kunhan pidetään hauskaa, Millerin managerina edelleen toimiva Ajo toteaa.

Aivan kylmiltään Miller ei kuitenkaan lähde haastamaan jääratakonkarina tunnettua ja muun muassa viime viikonlopun 125cc-kisan voittanutta tallipäällikköä. Australialaisnuorukainen on hakenut usein MotoGP-kauteen vauhtia Suomen talvisista olosuhteista. Miller on odottanut jo pitkään Suomeen tuloa ja varasi lentonsakin jo lokakuussa.

– Totta kai olen innoissani päästessäni vetämään taas jäärataa Suomessa. Ensimmäisen kerran olin täällä ajamassa vuonna 2015. Mukavaa, että tuli tällainen hetki MotoGP-testien väliin, että pystyin matkustamaan tänne, Miller hehkuttaa.

Miller kilpaili kaudella 2014 Ajo Motorsportin väreissä Moto3-luokassa. Hän vei nimiinsä kauden ensimmäiset kilpailut ja johti luokkaa vielä kauden puolivälissä. Lopulta hän joutui kuitenkin tyytymään MM-hopeaan Espanjan Álex Márquezin viedessä mestaruuden. Seuraavana vuonna Milleristä tuli ensimmäinen kuljettaja, joka on nostettu suoraan Moto3-luokasta MotoGP-luokkaan. Hän voitti vuonna 2016 Assenin MotoGP-luokan osakilpailun. Viime vuonna Marc VDS:n väreissä kisannut australialainen sijoittui kuninkuusluokan 11:ksi. Tänä vuonna 23-vuotias nuorukainen kisaa Ducatin puikoissa Alma Pramac Racing -tiimissä.

Viikonloppuna ajetaan kaksi jääradan SM-osakilpailua. Ennen Kuopiota kisataan lauantaina kauden kolmas SM-osakilpailu Keiteleen Lossisaaressa. Molemmissa jäätaistoissa nähdään myös iso kattaus muita kansainvälisiä tähtiä. Edellisen osakilpailun 250cc-luokan voittaneen, entisen Moto3-luokan Niklas Ajon, Saksan IDM-sarjassa menestyneen Tatu Lauslehdon, sivuvaunuluokan maailmanmestari Kirsi Kainulaisen ja Moto3-luokassa kisanneen Patrik Pulkkisen lisäksi Keiteleellä ja Kuopiossa kisaa Red Bull Rookies Cupin tähti Peetu Paavilainen, joka nyt tekee jääratadebyyttinsä 125cc-luokassa.

Molemmat kilpailupäivät alkavat klo 10 harjoitusajoilla ja itse kilpailuerät starttaavat klo 12.

Uusin numero