MotoGP-sarjaan tulossa 19 osakilpailua kaudella 2014

MotoGP-sarjassa ajetaan meneillään olevalla kaudella 18 osakilpailua. Tosin yksi niistä, eli Laguna Secan radalla Kaliforniassa ajettava kisa on pyhitetty yksinomaan MotoGP-luokalle.

Jos ja kun kaudella 2014 urakoidaan 19 osakilpailua, niin se merkitsee Moto3- ja Moto2-luokille kahden kisan lisäystä nykyiseen.

Korkkiruuvikaarteestaan kuluisa Laguna Seca on putoamassa pois kalenterista, joten jokaisessa 19 osakilpailussa olisi jatkossa mukana kaikki kolme luokkaa. Pohjois-Amerikassa vieraillaan Lagunan kohtalosta huolimatta silti kahdesti, eli nykyaikaisen Austinin COTA- ja historiaa huokuvan Indianapolisin radan merkeissä.

Sarjaan tulee varmuudella uutena isäntänä mukaan Argentiina. Myös Brasilian paluu on enää loppusilausta vailla.

Espanjassa on ajettu viime vuodet neljä osakilpailua, jotka ovat sijoittuneet Jereziin, Barcelonaan, Aragoniin ja Valenciaan. Sarjaa hallinnoivan Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta on jo ehtinyt todeta, että hänen kotimaansa kvartetti pitää pintansa ensi kaudellakin, jos vain niiden talous sen sallii.

Tässä vaiheessa on jo selviö, että kauden 2014 perinteinen avaus ajetaan Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Losailissa kilpaillaan maaliskuun viimeisenä viikonvaihteena.

Kuluvan kauden sarjasta on ajamatta vielä kuusi ratkaisevaa osakilpailua. Niistä seuraava odottaa vuoroaan tulevana viikonvaihteena San Marinon GP:n merkeissä Marco Simoncellin nimikkoradalla Misanossa.

Uusin numero