MotoGP-sarjaan on suunnitteilla mullistava kevätkausi 2013

Niin, ja jos kyseessä olevat uudet radat ehditään saada lopulliseen kuosiinsa.

Matkassa on vielä monta mutkaa ja jos-sanaa, mutta se on tiedossa, että kauden 2013 kilpailukalenteri on jo luonnostettu. Ja se luonnos tosiaankin poikkeaa melkoisesti totutusta.

Kuvion voi kiteyttää kolmeen sanaan: Eurooppa saa odottaa.

Qatar-Intia-Argentiina-USA?

Kausi 2013 käynnistyy perinteisesti Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa.

Mutta mitä Qatarin jälkeen suunnitelmissa seuraa, se onkin jo kauttaaltaan uutta, eksoottistakin ja tiimeille sekä kuljettajille todella raakaa rutistusta niin sanottujen ”flyaway”-kisan muodossa.

Alustavan suunnitelman mukaan Qatarin jälkeen heti seuraavana viikonvaihteena vuoroaan odottaa upea Buddh Circuit Intiassa.

Sen jälkeen vaihdettaisiin mannerta ja vedettäisiin henkeä yksi viikonvaihde ennen Termas de Rio Honda-radalla ajettavaa Argentiinan GP:tä, joka esiteltiin viime viikonloppuna Assenissa.

Argentiinasta GP-karavaani siirtyisi aikailematta Pohjois-Amerikkaan ja Teksasin Austiniin. Vasta Teksasin jälkeen vuoroaan odottaisi normirytmi vanhalla mantereella Espanjan Jerezin muodossa.

MotoGP-sarjan kaupalliset oikeudet omistavan Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta ei allekirjoita, mutta ei kiistäkään suunnitelmaa.

– Julkistamme ensimmäisen kalenteriversion yleensä elokuussa, joten odotellaan siihen asti, muotoilee Ezpeleta.

USA:ssa ajetaan tälläkin kaudella kaksi osakilpailua, eli totutusti ainoastaan MotoGP-luokan näyttämönä toimiva ja korkkiruuvimutkastaan kuuluisa Laguna Seca heinäkuussa, sekä Indianapolis kesälomien jälkeen elokuussa.

Indianapolis tosin saattaa olla jatkossa vaakalaudalla, mikäli vähintäänkin vaiherikas Austinin projekti toteutuu.

– Uskoisin, että ensi vuonna Yhdysvalloissa ei ajeta kolmea, vaan kaksi osakilpailua, vinkkaa Ezpeleta.

Sachsenringin jatkosopimus
ulottuu vuoteen 2012 asti

 
Kovilla kierroksilla käyvä MotoGP-kausi 2012 jatkuu jo tulevana viikonvaihteena Sachsenringin radalla itäisessä Saksassa, jossa ajetaan kauden kahdeksas MM-osakilpailu.

Sachsenring oli Portugalin Estorilin tavoin pitkään vaakalaudalla tämän kauden osalta. Hollannin TT:n yhteydessä Assenissa kuitenkin sinetöityi, että Sachsenring pitää paikkansa ainakin kauteen 2016 asti GP-kartalta, jolle Estoril saa puolestaan heittää hyvästit.

Sachsenring toimii myös ISDE:n kilpailukeskuksena 24.-29. syyskuuta, jolloin Suomi puolustaa enduron MM-joukkuekultaansa.

Uusin numero