MotoGP-sarja valmiina Texasin rodeoon!

COTA on pitkä ja teknisesti vaativa rata, jossa MotoGP-luokkaa on hallinnut viime vuodet numero 93 eli Marc Marquez Hondallaan. Yhdeksi ennakkosuosiksi on noussut edellisen kisan voittaja ja pistejohtoon siirtynyt Cal Crutchlow (Honda).

Argentiinassa paalulle kaasutteli Aki Ajon suojatti Jack Miller Ducatillaan. Ranskalainen Johann Zarco ajaa vahvaa kautta ja niin on odotettavissa myös Austinissa. Ducatin Andrea Dovizioso on vain kolme pistettä kärkeä jäljessä.

Kulissipelin jännitys on kilpailujohdon puhuttelu Marquezille ja Rossille. Oman taustamausteensa soppaan tuonee Hondan pääsponsori Repsol, joka on yksi MotoGP-sarjan suurimpia yhteistyökumppaneita. Ollut sitä jo vuosia.

Dani Pedrosan osallistuminen Texasin kisaan on vielä kysymysmerkki loukkaantumisen takia. Suzukin Alex Rins on odotetusti hyvässä vauhdissa Texasissa Argentiinan kisan tapaan.

MotoGP-luokan pistetilanne:
1. Cal Crutchlow (GBR) HONDA – 38 pistettä
2. Andrea Dovizioso (ITA) DUCATI – 35
3. Johann Zarco (FRA) YAMAHA – 28
4. Maverick Viñales (SPA) YAMAHA – 21
5. Marc Marquez (SPA) HONDA – 20

Moto2-luokassa pistejohdossa on Italian veteraanikuljettaja Mattia Pasini. Nuori maanmies Lorenzo Baldassarri on viisi pistettä jäljessä ja kolmantena väijyy Francesco Bagnaia.

Ajo Motorsportin Miguel Oliveiran vauhti on kohentunut ja pistetaulukon viides Miguel on vahva voittajaehdokas. Britti Sam Lowes on myös USA:ssa yksi voittajaehdokas, hän voitti luokan vuonna 2015

Moto2-luokan pistetilanne:
1. Mattia Pasini (ITA) KALEX – 38 pistettä
2. Lorenzo Baldassarri (ITA) KALEX – 33
3. Francesco Bagnaia (ITA) KALEX – 32
4. Xavi Vierge (SPA) KALEX – 28
5. Miguel Oliveira (POR) KTM – 27
6. Alex Marquez (SPA) KALEX – 27

Moto3-luokassa espanjalainen Aron Canet aikoo säilyttää pistejohtonsa Jorge Martiniin ja Argentiina yllätysvoittaja Marco Bezzecchiin. Argentiinassa sää ja rengasratkaisut toivat monille pahoja yllätyksiä, mutta riskinotto kuuluu lajiin.

Moto3-luokan pistetilanne:
1. Aron Canet (SPA) HONDA – 40 pistettä
2. Jorge Martín (SPA) HONDA – 30
3. Marco Bezzecchi (ITA) KTM – 27
4. Fabio Di Giannantonio (ITA) HONDA – 26
5. Lorenzo Dalla Porta (ITA) HONDA – 25

 

Uusin numero