MotoGP-rookie Francesco Bagnaia itsevarmana: “Olen Jorge Lorenzon ja Andrea Dovizioson risteytys”

21-vuotias italialainen voitti menneellä kaudella MotoGP-mestaruuden, nyt hän ajaa Pramac Ducatilla Jack Millerin aisaparina. Valencian avaustesteissä hän oli 11:s, Jerezin yhteisajoissa yhdeksäs, vain 0,388 sekuntia kärjestä. Tallikaveri Jack Miller oli vain pykälän parempi.

Valenciassa toiseksi paras rookie oli 14. sijoittunut Suzukin Joan Mir, Jerezissä Yamahan satelliittitiimin Fabio Quartararo (12:s).

”Ensi kauden ensimmäinen tavoitteeni on olla paras rookie. Siksi oli tärkeää olla paras jo testeissä. Muuten tavoitteeni avauskaudella on lähinnä saada kokemusta”, Bagnaia kertoo.

”Jerezissä saimme jo asetukset todella hyvin kohdalleen. Tämä on positiivista ja rohkaisevaa, koska menemme tismalleen oikeaan suuntaan. Tästä on erittäin hyvä jatkaa”, Bagnaia sanoi.

Bagnaian omaa tiimiä Pramacilla johtaa entinen Jorge Lorenzon tiimipäällikkö Christian Gabarrini.

”Yhteistyö hänen kanssaan on toiminut erinomaisesti. Olen saanut kaiken, mitä olen pyytänyt. Tällaista jokainen kuljettaja haluaa, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen tilanteeseen.”

Bagnaia on sanonut aiemmin, että hänen ajotyylinsä on hyvin samanlainen kuin Ducatilta Hondalle siirtyneellä Lorenzolla.

”Tällä hetkellä olen mielestäni sellainen Lorenzon ja Andrea Dovizioson risteytys. Mutkissa olen kuin Lorenzo, niistä ulos tullessa kuin Dovizioso”, italialaisnuorukainen analysoi melko rehvakkaasti itseään.
 

Uusin numero