MotoGP Qatar: Tiukkojen voittotaistelujen ykkösinä Dovizioso, Bagnaia ja Martin

MotoGP-luokka, ruutulipulla Dovizioso ja Marquez
(Kuva: motogp.com)

MotoGP-sarjan uusi kilpailukausi alkoi Qatarin Losailin radalla perinteiseen tapaan iltakilpailuna. Kaikissa luokissa voittaja ratkesi niukalla erolla.

MotoGP-luokassa paalupaikalta lähtenyt Ranskan Johann Zarco johti ensimmäiset 18 kierrosta. Sen jälkeen Zarcon vauhti hidastui ja hän tippui kärkitaistosta. Qatarissa Zarco osoitti, että hänessä on voittajapotentiaalia. Zarcon vauhdin tippuminen johtui tiimin mukaan Zarcon etupyörän renkaasta, sillä hän ei pystynyt pitämään normaalia vauhtiaan oikeaan kääntyvissä kaarteissa. Muutaman kerran kisan loppupuolella oli kaatuminen lähellä.

Viimeisen kierroksen voittotaistelussa Marc Marquez yritti raivoisasti ohitusta johdossa olevasta Andrea Doviziososta, mutta Italian Ducati-tähti ohitti ruutulipun 27 tuhannesosasekuntia edellä.

Äskettäin kaksivuotisen jatkosopimuksen Yamahan kanssa tehnyt Valentino Rossi oli kisassa hyvässä vauhdissa ja 39-vuotias veteraani sijoittui kolmanneksi vajaat kahdeksan kymmenystä Dovizioson takana.

Kisan neljänneksi kaasutteli britti Cal Crutchlow Hondalla ennen Danilo Petruccia (Ducati). Yamahan Maverick Vinales oli kuudes ja Zarco oli maalissa kahdeksas.

Ajo Motorsportit ajajat kärjen tuntumassa

Moto2-luokassa kuohujuomaa ruiskutti palkintopallin ykköskorokkeella Italian Francesco Bagnaia. Maanmies Lorenzo Baldassarri hävisi yhden kymmenyksen. Paalupaikalta startannut Alex Marquez oli kolmas jo reilut 5,6 sekuntia jääneenä.

Ajo Motorsportin kaksikko Miguel Oliveira – Brad Binder ohittivat ruutulipun sijoilla viisi ja kuusi. Oliveiralla oli lähdön jälkeen täpärä tilanne osuttuaan yhteen Marquezin kanssa, mutta Miguel ei onnekseen kaatunut.

Miguel Oliveira (44) ja Brad Binder (41) Qatarin Moto2-kisassa

Moto3-luokka oli kärjen osalta Hondan juhlaa. Espanjalainen Jorge Martin voitti maanmiehensä Aron Canetin ainoastaan 23 tuhannesosasekunnin erolla. Lorenzo Dalla Porta oli kolmas. Red Bull KTM Ajo –tiimin Darryn Binder kolaroi Philip Öttlin kanssa ja molempien kisa jäi siihen.

MotoGP-sarjan toinen osakilpailu on Termas de Río Hondo –radalla Argentiinassa 8. huhtikuuta.