MotoGP-pyörä syttyi tuleen 250 kilometrin tuntinopeudessa: ”OH F*# K!!!”

Pramac-tiimin kolumbialaiskuljettaja Yonny Hernandez muistelee Assenissa torstaina käynnistävän Hollannin TT:n alla, mitä hänen mielessään liikkui, kun Ducati syttyi 250 kilometrin tuntinopeudessa tuleen Termas de Rio Hondo-radalla ajetussa Argentiinan MM-osakilpailussa.

– OH F*# K!!!, Hernandez kiteyttää tuntemuksensa Motogp.com-sivuston haastattelussa.

Hernandez jatkoi tuolloin matkantekoa, vaikka liekit löivätkin oikean jalan alla.

– Se oli hullua, sillä en sillä hetkellä tiennyt, että pyörä on tulessa. Tunsin ongelman vasta siinä vaiheessa, kun jousitus petti. Katsoin taaksepäin ja lausuin silloin nuo sanat.

Vauhti viilensi liekkien purevuutta, mutta hidastettaessa totuus liehahti esiin.

– Tunsin silloin tulen ja se oli todella kuuma!, muistelee Hernandez.

Paikan parrasvaloista aikoinaan isolla rahalla lunastanut Hernandez haluaisi lukeutua kuninkuusluokan kuumimpiin kuljettajiin myös sijoitusten osalta, mutta hän joutuu antamaan tasoisusta kaluston osalta.

Pisteissä sijalla 14 oleva Hernandez kilpailee Ducatin GP14.2-pyörällä. Hän ei edes elättele toiveita tämän vuoden pyörästä, mutta päivitykset nykyiseen olisivat toki tervetulleita.

– Toivottavasti Ducati tarjoaa minulle jotain uutta, sillä GP14.2-pyörää ei ole kehitetty sitten viime vuoden.

Ducatin tehdastallin kuljettajista Andrea Iannone on Yamaha-kaksikon Valentino Rossi-Jorge Lorenzo takana pisteissä kolmantena.

Iannonen tallikaveri Andrea Dovizioso sinnittelee yhä neljäntenä ja samalla Hondan Marc Marquezin edellä siitä huolimatta, että hänen kaksi viimeisintä GP:tä Mugellossa ja Barcelonassa ovat päättyneet keskeytyksiin.

– Kaatuminen ja keskeytys viimeksi Barcelonassa oli minulle äärimmäisen suuri pettymys. Tiedän kuitenkin, että meillä on potentiaalia taistella podiumsijoituksista kisasta toiseen. Assenissa olisi tärkeää tehdä paluu podiumille ja näyttää taas todellinen vauhtimme. Meillä on erittäin nopea pyörä, korostaa Dovizioso.

Samaa tähdentää myös Rossi, jonka muutaman vuoden takainen vierailu Ducatilla oli täysi katastrofi.

– Honda ja Yamaha eivät taistele enää vain keskenään voitoista. Ducati on tullut siihen taisteluun mukaan. Ja nyt sinne kurottaa lisäksi myös Suzuki. MotoGP-luokka on kokenut nopeassa ajassa suuren muutoksen.
 

Uusin numero