MotoGP: Pedrosa yllätti avaamalla nopeimpana – tähtikuljettajat pettivät odotukset

Muut saivat perjantain P1:ssä katsella Dani Pedrosaa tästä kuvakulmasta

Espanjan GP:n ensimmäisen harjoituksen tulos sai monet hieraisemaan silmiään, kun kauden 2018 jälkeen vain yhden kisan ajanut, 37-vuotias KTM:n testikuljettaja Dani Pedrosa komeili tulosluettelon ykkösrivillä.

Dani Pedrosan nopeus ja lahjakkuus ei liene kenellekään MotoGP-sarjaa seuraavalle yllätys. MotoGP-luokassa Pedrosalla on vyöllään 31 MM-osakilpailuvoittoa, 112 podiumia ja 2976 MM-pistettä. Silti kolminkertaisen Espanjan GP:n voittajan nousua perjantain ensimmäisten harjoitusten ykköseksi voidaan luonnehtia sensaatioksi, sillä 37-vuotias Pedrosa lopetti aktiiviuransa kauteen 2018. Sen jälkeen hänet on nähty kuninkuusluokan lähtöviivalla vain kertaalleen, vuoden 2021 KTM:n kotikisassa Red Bull Ringillä.

Perjantain P1:ssä Pedrosa täräytti taululle kierrosajan 1.36,770 jättäen taakseen kolmella sadasosalla Prima Pramac Racingin Ducatilla ajavan Jorge Martinin. Tulosluettelon toinen yllätys nähtiin kolmosrivillä, jonka valtasi LCR Honda Idemitsun japanilaispilotti Takaaki Nakagami. KTM:n tehdastiimin Brad Binder oli kuudenneksi nopein ja Jack Miller kahdeksas.

Aivan normaaliin päiväjärjestykseen ei tulosluettelon osalta päästy päivän toisessa harjoituksessakaan. Iltapäivän harjoituksen kaksi nopeinta löytyvät italialaistiimistä, mutta he eivät suinkaan ole Ducati-kuljettajia, vaan Aprilia-kaksikko Aleix Espargaro – Maverick Vinales, jotka saivat eroa toisiinsa vain kaksi sekunnin tuhannesosaa.

Lisää suuria yllätyksiä oli luvassa, kun laskettiin yhteen P1 ja P2 ajat ja katsottiin ketkä selviävät suoraan Q2-aika-ajoon ja ketkä hakevat vauhtia Q1:stä. Muistutettakoon, että Q1:stä vain kaksi nopeinta selviävät Q2:een taistelemaan kärkipään lähtöruuduista. Dani Pedrosan aamupäivän aika riitti yhteistuloksissa kolmossijaan edellään vain tehdas-Aprilia -kaksikko Espargaro-Vinales. Q1:stä vauhtia joutuvat hakemaan lauantaina hallitseva maailmanmestari Francesco Bagnaia, edelllinen mestari Fabio Quartararo ja kuudesta viimeisestä GP:stä kolme voittanut Alex Rins. Yksi heistä jää siis Q2:n ulkopuolelle. Lauantain sprinttikisasta ja sunnuntain pitkästä kisasta on siis odotettavissa todelliset jännitysnäytelmät.

Perjantain harjoitusten yhdistetyt tulokset:

Uusin numero