MotoGP: nyt se on totta, Petrucci tekee paluun

Danilo Petruccin paluusta MotoGP-kuljettajaksi huhuttiin jo Misanon GP:n alla. Silloin se ei toteutunut, mutta Thaimaan osakilpailussa sympaattinen italialainen nähdään tositoimissa.

Red Bull Ringin osakilpailussa elokuun 21. päivänä loukkaantuneen Suzukin Joan Mirin korvaajaksi huhuttiin jo seuraavaan Misanon osakilpailuun Danilo Petruccia, joka päätti MotoGP-uransa kauden 2021 lopussa. Petrux ajoi heti sen jälkeen Dakar-rallin KTM:llä ja ylsi jopa etappivoittoon. Varsinainen leipätyö tällä kaudella on ollut MotoAmerica-sarja ja siellä Superbike-luokka Ducati Panigale V4R:n puikoissa. 

MotoAmerica -sarja oli lopulta myös syy, miksi Petruxia ei nähty Misanossa, sillä sarja oli vielä kesken ja italialaispilotilla hyvät mahdollisuudet mestaruuteen asti. Siksi hänen ei annettu riskeerata ja käydä tuuraamassa Suzuki-kuljettaja Miriä kesken kauden. Nyt on MotoAmerica -kausi päätöksessä ja Petruccilla se päättyi sarjan kakkossijaan. Näin ollen hän on saanut tiimiltään luvan osallistua Suzukilla Thaimaan MotoGP-osakilpailuun, joka ajetaan lokakuun toisena päivänä. Aragonin ja Japanin osakilpailuissa Mirin tilalla ajoivat Kazuki Watanabe ja Takuya Tsuda.

-On sanomattakin selvää, että olen erittäin iloinen mahdollisuudesta kilpailla Thaimaan osakilpailussa Team Suzuki Ecstarin väreissä. Suzukin lisäksi haluan kiittää myös Ducatia ja tiimini nykyistä johtoa tämän upean mahdollisuuden antamisesta. Olen todella utelias hyppäämään GSX-RR:n selkään ja kokeilemaan sitä, sillä se vaikuttaa erittäin nopealta ja tiedämme sen olevan voittajapyörä. Olen myös tuntenut Suzukin tiimin jäsenet pitkään ja meillä hyvä suhde. Tiedän, että helppoa ei tämä tule olemaan enkä siksi aseta itselleni suuria odotuksia, vaan aion nauttia siitä. Olen myös innoissani siitä, että olen yksi harvoista kuljettajista joilla on ollut mahdollisuus hypätä MotoGP-pyörästä Dakar-ralliin, Superbikeen ja jälleen takaisin MotoGP-sarjaan, tiivistää Petrucci tämänhetkiset mietteensä.

31-vuotias Danilo Petrucci kilpaili tätä ennen MotoGP-luokassa peräti 10 kauden ajan, vuodesta 2012 vuoteen 2021. Kolme ensimmäistä kautta sujui Came Ioda Racingissä, joka käytti ensin Aprilian ja sittemmin BMW:n moottoreita, sitten neljä kautta Pramac Ducatilla ja kaksi kautta Ducatin tehdastiimissä ja viimeinen MotoGP-kausi Tech3-KTM:llä. MotoGP-osakilpailuja hänellä on ennen Thaimaan osakilpailua takana 169, joista kaksi voittoa, 10 podiumia ja yhteensä 817 MM-pistettä. 

Varsinaista näyttöä ensi kauden tallipaikan saamiseksi Danilo Petrucci ei ole Thaimaan osakilpailuun menossa antamaan, sillä kaikki kauden 2023 MotoGP-paikat on jo täytetty.

Uusin numero