MotoGP-mestari pelasi upporikasta ja rutiköyhää – hävisi kaiken

Hondan Marc Marquez johtaa sarjaa ennen päätöskolmannesta, eli kuutta viimeistä osakilpailua 50 pisteen erolla Lorenzon tallikaveriin Valentino Rossiin. Rossi on julistanut loppukauden päätavoitteekseen Lorenzon kukistamisen hopeaväännössä ja siinä ”Tohtorilla” on tällä hetkellä 14 pisteen etulyöntiasema.

Lorenzo oli pakkovoiton edessä viime sunnuntaina Silverstonessa, mutta katastrofaalinen kahdeksas sija veti Mallorcan miehen mielen lopullisesta mustaksi. Teksti on sen mukaista.

– Minulle on nyt aivan sama, miten mestaruustaistelussa käy. Emme ole riittävän kilpailukykyisiä ja menetämme koko ajan paljon pisteitä, puuskahtaa kaksi seuraavaa kautta Ducatilla tykittävä Lorenzo.

Michelinin renkaiden kanssa koko kauden tuskaillut Lorenzo ei tosiaankaan salaa sitä, että Silverstonessa pelattiin upporikasta ja rutiköyhää.

– Päädyimme säätöjen kanssa samaan uhkapeliin kuin kaudella 2012. Silloin voitin, nyt menetin kaiken.

Hentoon oljenkorteensa ennen Britannian GP:tä luottanut Lorenzo kokee, että kypärää on nyt hakattu seinään jo liiankin kanssa.

– Tuntuu, että aina vain tapahtuu jotain sellaista, mikä maksaa minulle kalliisti pistemenetyksinä.

Kausi jatkuu tulevana viikonvaihteena Italiassa, jossa estradina toimii Marco Simoncellin nimikkorata Misano.

– Katsotaan nyt. Koen, että olen edelleen yksi nopeimmista kuivalla radalla, mutta jos sataa… Niin, silloin minun on pystyttävä ottamaan yksi askel eteenpäin niissä olosuhteissa, pyörittelee tämän kauden kirouksensa kauniisti sanoiksi pukeva Lorenzo.

Kylmä tosiasia on se, että Lorenzo on surffaillut syvällä varjojen mailla sadekelin kisoissa. Tähän seikkaan on otettu kantaa myös KTM:n taholta, mikä aiheutti vähintäänkin myrskyn vesilasissa Britannian GP:n aikoihin.

Psyykkaus kauden 2017 osalta on jo käynnissä.

Uusin numero