MotoGP-mestari Marquez muuttaa kevyen verotuksen Andorraan

Hondan tehdastallissa myös ainakin kaksi seuraavaa vuotta jatkava Marquez on tiettävästi noussut MotoGP-luokan parhaiten tienaavaksi kuljettajaksi.

Marquezin vuosiansioiden arvioidaan liikkuvan 10 miljoonan euron tuntumassa.

Espanjan ja Ranskan välissä sijaitseva Andorra on tunnetusti kevyen verotuksen maa. Vaikka Andorraa ei luonnehditakaan enää varsinaiseksi veroparatiisiksi, niin muutto merkitsee tältä osin todella tuntuvia huojennuksia Katalonian Cerverasta kotoisin olevalla Marquezille.

El Mundon mukaan Marquez maksaisi Andorrassa veroa vain 30 000 euroa.

Marquezin tavoin Kataloniasta kotoisin olevista MotoGP-luokan kuljettajista Espargaron veljekset Aleix ja Pol ovat jo aiemmin hankkineet asunnon Andorrasta.

Espanjalaisten on osoitettava asuvansa Andorrassa vähintään 183 päivää vuodessa, jotta he välttyvät verotukselta kotimaassaan.

Lontoossa 2000-luvun alkupuolella asunut Valentino Rossi joutui kokemaan tämän joitain vuosia sitten karvaasti ja kalliisti.

Italian veronviranomaiset katsoivat Rossin asuneen silloinkin kuitenkin käytännössä Tavullissa, mistä ”Tohtoria” rokotettiin vuonna 2008 lähes 20 miljoonan euron mätkyillä. Ne Rossi kuittasi mukisematta ja hän on asunut siitä lähtien myös virallisesti Italiassa.

Marquezin ensi kauden yhden kovimman haastajan ja Rossin espanjalaisen Yamaha-tallikaverin Jorge Lorenzon toinen koti on sijainnut puolestaan jo muutaman vuoden ajan Sveitsin Luganossa.

Uusin numero