MotoGP-mestari Lorenzo löi muut ällikällä MM-kenraalissa: huima pohja-aika

Losailin kolmipäiväisen MM-kenraalin kovimmat kierrosajat ajettiin päätöspäivänä, jolloin Lorenzo sai Yamahansa hurjaan iskuun. Myrskyvaroituksen antanut Lorenzo alitti virallisen rataennätyksen huippulukemin 1.54,810, joilla hän oli täysin omaa luokkaansa.

Lorenzo kukisti kakkossijalla säväyttäneen Ducatin Pramac-tiimin Scott Reddingin 0,516 sekunnilla.

Kolmanneksi ja vain seitsemän tuhannesosaa Reddingin takana päätyi Suzukilla siihen mennessä viimeistelytestien tapahtumia hallinnut Maverick Vinales.

Lorenzoa seurasi seuraavilla sijoilla kauttaaltaan todella tiivis nippu.

Monet ongelmat vihdoin selättänyt ja silminnähden huojentunut Hondan Marc Marquez nousi neljänneksi 69 tuhannesosaa Vinalesista.

Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi oli viides ja Ducatin tehdastiimin Andrea Iannone täydensi kärkikuusikon ennen Hondan LCR-tiimin kertaalleen rajusti kaatunutta Cal Crutchlowia. Rossi jäi pohjista 0,619, Iannone 0,698 ja Crutchlow 0,782 sekuntia.

Lorenzo: ”Olen
valmis MM-avaukseen”

Vinales vei kolmesta virallisesta talvitestijaksoista nimiinsä Australian, mutta Lorenzo oli kiireisin Malesiassa ja nyt siis Qatarissa.

– Todella positiivinen päivä, sillä paransin paljon kierrosaikaani ja pystyin ajamaan kisasimulaation, jossa ylsin muutamaan 1.55:n kierrosaikaan kaikkea muuta kuin parhaalla mahdollisella eturenkaalla, myhäili Lorenzo.

– Olen erittäin tyytyväinen kierrosaikaan ja kisasimulaatioon. Olen valmis MM-avaukseen, julisti kuninkuusluokan triplamestari Lorenzo.

Losailissa 20. lokakuuta käynnistyvän kauden mustaksi hevoseksi veikkailtu Vinales oli hänkin pelkkää hymyä testiurakan jäljiltä.

– Olemme hyvissä asemissa. Minulla olisi ollut Qatarin testien päätöspäivänä eväät vieläkin parempaan aikaan, mutta kovin kierrokseni uusilla renkailla keskeytyi punaisin lipuin. Voin olla kuitenkin tyytyväinen, sillä pystyin tasaisesti 1.55:n kierrosaikoihin kuluneemmillakin renkailla. Lähden positiivisin mielin MM-avaukseen ja toivon, että pystyn ottamaan silloin taas uuden stepin eteenpäin, totesi Aki Ajon manageroima Vinales.

Marquez: ”Valoa
tunnelin päässä”

Pyöränsä ajettavuuden kanssa pähkäilleelle Marquezille talvitestit ovat olleet lähinnä tuskaa, mutta h-hetkellä helpotti.

– Rehellisesti sanottuna olen erittäin huojentunut. Fiilis pyörään on löytymässä ja valoa näkyy nyt vihdoinkin tunnelin päässä, huokaisi Marquez.

Myös Rossin tunnelmat ovat valoisat kauteen lähdettäessä.

– Olen kaiken kaikkiaan melko tyytyväinen. Harmikseni kaaduin testien viimeisenä iltana, mutta pystyin tekemään vahvan paluun päätöstunnille. Kierrosaikani oli kohdallaan ja kisasimulaatio kulki vahvasti. Kaudesta on tulossa tosi kova, sillä monet pyörät ovat kehittyneet niin paljon. Mutta myös minä olen kilpailukykyinen, huikkasi uransa jatkosta 5-7 kisan jälkeen lopullisen ratkaisun tekevä Rossi.

Ennusmerkit viittaavat siihen, että Rossi solmii vielä yhden 2-vuotisen sopimuksen Yamahan kanssa.

Uusin numero