MotoGP-mestari hinkuu Mersun F1-auton rattiin

Aikaa ei ole tosin hukattavissa, sillä ensi vuonna Lorenzon Mersu-haave on jo mennyttä. Lorenzo siirtyy kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Ducatin palvelukseen ja vastaava F1-kokeilu on tuolloin puolestaan Ferrarin taholta tuntuvasti epätodennäköisempi.

Lorenzon tapauksessa kyse olisi enemmänkin Monster Energyn pr-tempauksessa, joka vastavuoroisesti tarjoaisi Lewis Hamiltonille hänen haluamansa tilaisuuden päästä kokeilemaan Yamahan MotoGP-luokan pyörää.

– Kartoitamme vaihtoehtoja ja tässä tapauksessa olisi hyvä tehdä yhteistyötä Monster Energyn kanssa. Jorge haluaisi tosiaankin päästä testaamaan F1-autoa, mutta emme vielä tiedä toteutuuko se, Yamahalta pyöritellään Motorsport.comille.

Mikäli Lorenzon F1-keikka ei toteudu, niin se kariutuu lähinnä kahteen seikkaan: aikatauluihin ja siihen, että Yamaha ei sittenkään halua ottaa pienintäkään riskiä todennäköisen maailmanmestaruusväännön osalta.

Lorenzolta löytyy toki kokemusta kilvanajosta myös nelipyöräisellä kalustolla.

Monzan rallissa ajaneen Lorenzon kenties kovin meriitti tältä kantilta katsottuna on kauden 2014 Abu Dhabin 12 tunnin kisa, jossa hän kilpaili Ferrarilla.

Uusin numero