MotoGP-maestro Marquez: ”Minun olisi mahdotonta menestyä F-ykkösissä”

Valentino Rossin, 35, ympärillä kävi jokunen vuosi sitten kova kohu mahdollisesti siirtymisestä formula ykkösiin ja Ferrarille. Rossi ajoi kelpo testejä, houkutus oli suuri, mutta ”Tohtorikin” päätti jatkaa visusti omassa paraatilajissaan.

– Olen liian vanha tekemään näin suurta siirtoa, kuittasi silloin kolmekymppinen italialaisikoni.

Espanjalaisen Marquezin, 21, osalta mahdollinen lajinvaihto ei olisi niinkään iästä kiinni, mutta kaikki muu puhuukin sitten sitä vastaan.

– Haluaisin tietenkin päästä kokeilemaan muutaman kovan kierroksen F1-autolla, mutta osallistumista niihin kisoihin en voisi oikein edes kuvitella.

– Formula-kuskit aloittavat uransa nuorella iällä kuten mekin. Siksi minun olisi mahdotonta saavuttaa enää heidän tasoaan puhumattakaan menestyksestä. Voisin kenties pärjätä jossain keskikastissa, mutta kärkeen minulla ei olisi mitään asiaa, arvioi omassa lajissaan huikean näyttävästä ajotyylistä ja tinkimättömästä voitontahdosta tunnettu Marquez.

Britti John Surtees on edelleen ainoa kuljettaja, joka on pystynyt ajamaan maailmanmestariksi molemmissa kuninkuusluokissa.

Surtees voitti F1-mestaruuden vuonna 1964. Hän saavutti ratamoottoripyöräilyssä sitä ennen seitsemän maailmanmestaruutta, joista neljä silloisessa 500-kuutioisten kuninkuusluokassa

Uusin numero