MotoGP-luokan lähtöviivalla 13 maailmanmestaria

Kun MotoGP-luokan MM-kausi tänään starttaa Portimaon radalla Portugalissa, nähdään viivalla peräti 13 maaimanmestaria.

Neljä MotoGP-luokan tämän kauden kuljettajista on yltänyt mestaruuteen MotoGP-luokassa, muut joko Moto2- tai Moto3-luokassa tai molemmissa. Kokonaan oma lukunsa on Marc Marquez, jolla mestaruuksia on kaikkiaan kahdeksan, joista kuusi kuninkuusluokassa ja yksi kummastakin alemmasta luokasta, joka Marquezin kohdalla tarkoittaa Moto2- ja 125-kuutioisten luokkia. MotoGP-luokassa mestaruuteen ovat Marquezin lisäksi yltäneet Francesco Bagnaia, Joan Mir ja Fabio Quartararo. Bagnaialla on mestaruus myös Moto2-luokasta ja Mirillä Moto3-luokasta.

Moto2-luokasta Johann Zarcolla on kaksi maailmanmestaruutta, Franco Morbidellilla, Enea Bastianinilla, Augusto Fernandezilla, Pol Espargarolla ja Alex Marquezilla yksi. Marquezin vyöllä on mestaruus myös Moto3-luokasta. 

Moto3-luokan maailmanmestareita ovat Maverick Vinales, Brad Binder ja Jorge Martin. 

Ilman maailmanmestaruuksia ovat Luca Marini, Raul Fernandez, Takaaki Nakagami, Alex Rins, Jack Miller, Fabio di Giannantonio, Marco Bezzecchi ja Miguel Oliveira.

Ilman mestaruutta on myös lähtöruudukon ikänestori, 33-vuotias Aleix Espargaro. Hän on ehtinyt kilpailla 125-, 250-, Moto2- ja MotoGP-luokassa tähän mennessä 217 kisaa ja voittanut tasan yhden osakilpailun.

Uusin numero