MotoGP-luokan kuljettajat sateen armoilla Australiassa

Päivän parhaat ajat ajettiin viimeisten 20 minuutin aikana, jolloin rata oli ehtinyt kuivua paikoittain enää kosteaksi.

Sadepäivän sähäkin kuljettaja oli Ducatin Pramac Yaknich-tiimin kuljettaja Danilo Petrucci, joka kiersi 4448 metrin mittaisen radan ainoastaan 12 kertaa.

Petruccin ajoitus ja pienoinen riski osuivat kuitenkin nappiin lukemin 1.31,764, jotka syntyivät 11. kierroksella.

Kaksi viikko sitten Malesiassa ajetulla testijaksolla positiivisesti säväyttänyt Petrucci oli ylivoimaisesti nopein, sillä toiseksi Suzukilla päätynyt Maverick Vinales jäi hänestä 0,719 sekuntia.

Bradley Smith sivalsi Tech 3-tiimin Yamahalla kolmanneksi ennen Petruccin tiimikaveri Scott Reddingia ja Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlowia. Smith jäi pohjista 0,826, Redding 1,100 ja Crutchlow 1,184 sekuntia.

Tiistaina 37 vuotta täyttänyt Valentino Rossi testasi ahkerasti Michelinin sadekelin renkaita kiertäen saariradan 27 kertaa. Rossi löysi itsensä päivän päätteeksi kuudennelta sijalta 1,324 sekuntia pohjista.

Rossin tallikaveri, hallitseva maailmanmestari ja Malesiassa ajettuja testejä dominoinut Jorge Lorenzo joutui tyytymään 16. sijaan 8,061 sekuntia Petruccin kuivan kelin vedosta jääneenä. Lorenzon plakkariin kirjattiin 24 kierroksen urakka.

– Tulimme tänne kesällä, mutta meillä oli epäonnea sään kanssa, Lorenzo kuvaili ”puolihullua” keliä.

– Ei ollut oikein kunnolla märkää, mutta ei toisaalta kuivaakaan. Ajoin vain kaksi kierrosta slicks-renkailla ja fiilis oli todella outo.

Keskiviikkona 23-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Hondan Marc Marquez piti pitkään kärkipaikkaa hallussaan sadekelin renkailla rataa kierrettäessä. Yhteensä 20 kierrosta ajanut Marquez oli lopulta 12:s 3,590 sekuntia kärjestä.

Haastavista olosuhteista kertoo paljon myös se, että Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa oli hitain radalla käyneistä kuljettajista 8,374 sekunnin erolla pohjiin.

Ducatin tehdastallin Andrea Dovizioso ei ajanut keskiviikkona kierrostakaan.

Uusin numero