MotoGP-legendat jäähdyttelevät kilpailemalla nelipyöräisillä

Jorge Lorenzo (oik) ja Huber Racingin Porsche kuvattuna Portimaon radan pitboxissa.

Kun ura MotoGP-sarjassa on ohi mutta kilpailuvietti tallella, on aika siirtyä kilpailemaan autoluokissa.

Valentino Rossi nähtiin jo MotoGP-uransa kilpailemassa aikataulujen niin salliessa nelipyöräisillä, mm. WRC-autoilla sekä radalla ajamassa Ferrarilla endurance-kisoja. Uransa jälkeen hän on ottanut nelipyöräisillä kilpailun vakavammin, ja kilpaili viime kaudella täyden kauden GT World Challenge Europe -sarjassa Audilla.

Rossi ei kuitenkaan ole ainoa nelipyöräisillä kilpailemaan hurahtanut MotoGP-legenda. Samaa arvostettua titteliä kantava, viisinkertainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari, espanjalainen Jorge Lorenzo on lähtenyt seuraamaan Rossin viitoittamaa tietä. Lorenzo osallistuu tällä kaudella Huber Racingin kalustolla Porsche Supercup -sarjaan.

MotoGP-uransa kauden 2019 päätteeksi vain 32-vuotiaana lopettanut Lorenzo tunsi edelleen paloa kilpailemiseen moottoriradoilla. Viime vuonna hän kilpaili Porsche Carrera Cupissa Italiassa ja sijoittui sarjassa 14. sijalle. Hän kävi myös kokeilemassa kilpailemista Porsche Supercupissa ja sijoittui Imolan kisassa 30. sijalle. Kokeilusta innostuneena Lorenzo ajaa tällä kaudella koko Porsche Supercup -sarjan Hubert Racing -tiimissä. Sarjan kilpailukausi käynnistyy 19.-21. toukokuuta ja kaudella ajetaan kahdeksan osakilpailua. Kauden päättää Monzan osakilpailu 1.-3. syyskuuta. Moninkertaisen maailmanmestarin osallistuminen sarjaan on paitsi hauskaa hänelle itselleen, niin Lorenzon kaltaisen megatähden mukanaolo tuo myös sarjalle valtavasti lisänäkyvyyttä.

Uusin numero