MotoGP-legenda Hayden tuuraa Ajon suojattia Aragonissa

Meneillään olevalla kaudella ensimmäisen voittonsa MotoGP-luokassa saavuttanut australialainen Miller, 21, teloi oikeaa kättään Red Bull Ringillä ajetun Itävallan osakilpailun warm up-sessiossa, eikä nuorukainen ole ehtinyt toipua vammoistaan – kaksi murtumaa – vielä täyteen iskuun.

Yhdysvaltalainen Hayden, 35, on valmiina tuuraamaan Milleriä parhaansa mukaan sunnuntaina ajettavassa kauden 14. MM-osakilpailussa, joka kattaa yhteensä 23 kierrosta upean Motorland Aragonin 5,1 kilometrin mittaisella radalla.

– Haluan ensinnäkin toivottaa Jakcille pikaista toipumista. Hän on hyvä ystäväni ja hän on kuljettaja, johon uskon lujasti. Tämä on minulle ainutlaatuinen tilanne, koska en ole aiemmin tuurannut toista kuljettajaa. Minulla on kuitenkin hyvät suhteet Hondaan ja kun tämä idea tuli, niin olin valmis tarttumaan siihen. Nykyinen tiimini Ten Kate antoi siihen siunauksensa ja on hienoa tarjota apuani toiselle Honda-tiimille, toteaa Hayden.

– En ole vielä koskaan ajanut tätä pyörää, jossa on uusi elektroniikka ja renkaat (Michelin) viime kauteen nähden, mutta muutenhan minulle riittää paljon kokemusta MotoGP:stä. Ei muuta kuin lähdetään pitämään hauskaa ja nauttimaan, Hayden huikkaa tuttuun tyyliinsä.

Hayden ajoi kuninkuusluokassa yhtäjaksoisesti kaudet 2003-2015. Kirkkain kruunu heltisi kaudella 2006, jolloin hän kukisti Valentino Rossin Valenciassa käydyssä mestaruustaistelussa.

Uusin numero