MotoGP-legenda Doohan: Pedrosa ulos ja Stoner sisään

Doohanin mukaan hänen entisen työnantajansa Hondan pitäisi ottaa Stoner, 29, takaisin ja tuoda hänet tehdastiimiin Marc Marquezin, 22, rinnalle. Doohan näkee, että käsileikkauksessa olleen Dani Pedrosan, 29, pitkä päivätyö Hondalla alkaa olla taputeltu.

Stoner olisi halunnut tuurata Pedrosaa jo viime viikonvaihteena Austinin GP:ssä Teksasissa, mutta Honda ei siihen suostunut. Doohan on päättänyt lisätä löylyä jo muutenkin kuumalle kiukaalle.

– Dani on mahtava kuljettaja ja hän on saavuttanut paljon upeita tuloksia, mutta ei sittenkään sitä tärkeintä, eli maailmanmestaruutta. Moni muu tiimi ei olisi välttämättä jatkanut yhteistyötä näin monta vuotta.

– Minun mielestäni Danin parhaat vuodet ovat jo takana, mutta toivottavasti hän osoittaa minun olevan väärässä, Doohan pyörittelee kohteliaasti.

Dream team
Marquez-Stoner

Doohan – kuten niin moni muukin – hekumoi kuitenkin ajatuksella Hondan dream teamista Marquez-Stoner.

– Jos Stoner haluaa palata, niin hän on vaihtoehto Pedrosan korvaajaksi ensi kaudella. Minun mielestäni Stoner lähti sarjasta liian nuorena ja vääristä syistä. Tämän vuoksi hän haluaa palata takaisin, paljastaa Doohan.

Doohan kuitenkin muistuttaa samaan hengenvetoon siitä, että kuninkuusluokassa on tapahtunut paljon sitten kauden 2012, jolloin Stoner jätti radat ja lähti kalaan.

– Niin, se on tosiaankin yhä näkemättä, pystyykö hän haastamaan näitä nykyisiä kavereita, Doohan viittaa ensisijaisesti Marquezin puoleen.

Hondalle on tunkua ja jos ei muuta, niin Miller on saanut ainakin jo jalkansa oven väliin. Siitä kunnia kuuluu pitkälti hänen henkilökohtaiselle managerilleen Aki Ajolle.

Oppivuottaan Hondan LCR-tiimissä ajavalla Millerilla, 20, on sopimus suoraan HRC:n kanssa. Honda katsoo kolmen vuoden mittaisen sopimuksen puitteissa, riittävätkö Millerin eväät tehdastiimiin. Tältä osin tapetilla on ollut aikaisintaan kausi 2017.

Millerin kuninkuusluokan debyytti Qatarissa päättyi kaatumiseen. Pistetili avautui kuitenkin heti perään Austinissa 14. sijan myötä, mikä on rookielta vähintäänkin kelpo suoritus Hondan tuotantomallin puikoissa.

– Jos Jack yltää jossain GP:ssä kymmenen joukkoon, niin jo se merkitsee hänelle tässä vaiheessa voittoa, alleviivaa Doohan.

* * *

Kuten todettu, Doohan pitää tiukasti omiensa puolta, mutta sama pätee toki myös ainakin Espanjassa Pedrosan osalta.

Tätä pönkittää oheinen, Hondan tehdastiimin pääsponsorin Repsolin tänään julkaisema video.

https://www.youtube.com/watch?v=rbDx_T_xXJw&feature=youtu.be

 

Uusin numero